International

Scandalul Volkswagen: Japonia, ultimatum pentru companiile auto

Publicat: 29 sept. 2015
1

Dupa ce unele studii au aratat ca, in afara de Volkswagen, nici Renaul, Volvo si Hyundai nu respecta normele de noxe internationale ale motoarelor diesel, Japonia a cerut tuturor companiilor auto locale si internationale sa demonstreze ca motoarele diesel comercializate pe teritorul nipon respecta regulile internationale.

Aceast ordin se adreseaza in special producatorilor locali din Japonia (Toyota, Nissan, Mazda si Mitsubishi), dar si celorlalte companii europene, asiatice si americane care vand masini cu motoare diesel.

Citeste si Scandalul Volkswagen a ajuns si in Romania. RAR verifica toate masinile provenite din

Ministrul nipon al Transporturilor le-a transmis companiilor auto sa faca aceste teste pana la sfarsitul aceste saptamani.

Japonia nu este prima tara care cere aceste raspunsuri companiilor care produc masini. Marea Britanie, Franta si Coreea de Sud au lansat si ele investigatii similare privind noxele motoarelor diesel.

Citeste si Volkswagen a primit o noua lovitura. Cinci tari au retras de pe piata modelele cu probleme

Dupa ce scandalul Volkswagen a luat proportii, se pare ca au iesit la iveala si alte nereguli ale altor producatori de masini. Consiliul International pentru Transport Curat a efectuat teste si pe alte masini, iar Volvo, Renault si Hyundai nu au intrunit limitele de noxe. Rezultatele testelor au aratat ca Volvo a depasit de 14,6 ori normele, Renaul de 8,8 ori, iar Hyundai de 6,9.

Cele trei companii desmint aceste rezultate, sustinand ca respecta normele de poluare.

Adauga un comentariu