Diete si regimuri

Scapa de kilograme cu ajutorul cerealelor! Iata dieta pentru o saptamana

Publicat: 16 iul. 2013
7

Orez – LUNI
Lunea – ziua Lunii – e bine sa mananci orez. Creste in apa si e „guvernat” de apa, precum insasi Luna. Boabele de orez regularizeaza functiile organismului care presupun o anume fluiditate, si sunt in mod special eficiente in cazul congestiilor, retentiei de apa in tesuturi datorate dereglarilor circulatorii, hipertensiunii si slabei functii renale.

Orz – MARTI
Martea e dedicata lui Marte, zeul razboiului, iar orzul simbolizeaza tocmai actiuni belicoase. Era cea mai raspandita cereala in Grecia antica, cu a ei cultura fizica si mentala extrem de activa. Orzul contribuie la intarirea ligamentelor, a tesuturilor conexe si discurilor intervertebrale. Calmeaza starile inflamatorii ale mucoasei tractului digestiv. „Hraneste” atat muschii cat si nervii, datorita continutului bogat de zahar si vitamina B1.

Mei – MIERCURI
Miercurea e ziua lui Mercur, zeul vindecator, a carui intermediere intre taramul spiritual si cel material mentine lumea in permanenta miscare. Originar din Africa, meiul se cultiva cu succes in zonele calde ale planetei. Rolul lui in alimentatie e sa „incalzeasca” dieta, pentru a echilibra efectele „reci” ale intelectualismului si subalimentarii – cauzate fie de stres, fie de hrana de proasta calitate (cu efecte negative majore: arteroscleroza, reumatism, cancer). Meiul contine si fluor, util in prevenirea cariilor dentare.

JOI e dedicata lui Jupiter, zeul intelepciunii si expansiunii, iar secara e asociata cu aceste atribute. Creste si la munte, iubeste lumina, aerul si racoarea, rezista la ploi si furtuni. In vechime, era principalul element din hrana popoarelor celtice si slave; azi e recomandata celor foarte activi fizic si copiilor in crestere. E un aliment foarte puternic nutritiv, bogat in potasiu – spre beneficiul ficatului – si intareste inima, plamanii si membrele.

Ovaz – VINERI
Vinerea e guvernata de Venus – zeita a frumusetii, dar si a primaverii, a gradinilor, a vegetatiei! Ovazul ramane verde mult timp pana se coace, astfel absoarbe lumina si caldura soarelui cu respectivele lor calitati formative de proteine si grasimi. Acestea sunt benefice pentru metabolizarea colesterolului, pentru inima si circulatie, ca si pentru prevenirea aterosclerozei.

Porumb – SAMBATA
Sambata – ziua lui Saturn! Originar din Americi, porumbului i se atribuie – la nivel spiritual – o „personalitate” taciturna, aspra si severa, calitati legate de gravitatea terestra. Spre deosebire de alte cereale, e singurul care are stiuleti; prin continutul ridicat de zahar, e cel mai activ in metabolismul muscular, precum si in dietele celor alergici la gluten.

Grau – DUMINICA
Soarele guverneaza ziua de duminica; el armonizeaza fortele planetelor si influenteaza profund graul – cel mai echilibrat dintre cereale. Simbol al hranei de pretutindeni, graul alimenteaza organismul uman in cel mai complex si armonic mod.

 

Adauga un comentariu