Terapii alternative

Scapa de oboseala cu aceste trucuri simple!

Publicat: 12 ian. 2017
7
Te simti lipsita de energie dupa masa de pranz? Daca nici cafeaua nu te mai ajuta, trebuie sa descoperi unele trucuri complet neasteptate, dar care au efect, potrivit oamenilor de stiinta. Iata ce ar trebui sa incerci ca sa scapi de starea de somnolenta din timpul zilei:
Incearca lumina albastra
Studiile efectuate de-a lungul timpului au ajuns la concluzia ca nivelul de energie din timpul zilei este puternic afectat de lumina si de ritmul circadian. Iar oamenii de stiinta au descoperit ca lumina albastra are capacitatea de a reduce senzatia de somnolenta si de a spori atentia si capacitatea de concentrare dupa numai o ora de expunere, potrivit byrdie.co.uk. Pentru ca imita foarte bine lumina zilei, lumina albastra este folosita si pentru a trata asteniile de toamna si iarna. Foloseste o lampa de birou cu lumina albastra pentru a scapa de oboseala de peste zi.

um sa previi durerile de cap provocate de vin
 
Mesteca guma
Starea de oboseala care apare dupa masa de pranz poate fi combatuta mestecand guma. Desi poate parea de necrezut, cercetatorii britanici au descoperit ca mestecatul unei gume poate stimula atentia si imbunatati starea de spirit. Atunci cand mesteci guma, ritmul cardiac creste, la fel si nivelul cortisolului, ambele avand un efect important asupra nivelului de energie.
Fa o plimbare
Activitatea fizica creste ritmul cardiac, accelereaza metabolismul si circulatia sanguina, iar toate acestea elimina starea de somnolenta si oboseala din timpul zilei.
si nu este necesar sa faci prea mult efort. O plimbare scurta este suficienta pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive. De asemenea, un nou studiu a evidentiat faptul ca o plimbare de cateva minute sporeste creativitatea, deci vei fi si mai productiv, dar in acelasi timp are capacitatea de a estompa pofta de dulce care apare atunci cand te simti obosit.
Asculta muzica
Melodiile alerte au capacitatea de a stimula ritmul cardiac si de a-ti oferi o stare de bine. De fiecare data cand te simti lipsit de energie, pune-ti castile si asculta melodiile tale favorite care au un ritm alert.
Maseaza-ti urechile
Un alt truc neasteptat care te ajuta sa scapi de letargie este masarea urechilor. Potrivit medicinei traditionale chineze, atunci cand iti masezi urechile stimulezi cresterea nivelului de energie al organismului. incepe din partea de sus a urechii si maseaza delicat catre lobul urechii, cu degetul mare pe o parte si aratatorul pe cealalta parte.

Consumul de mezeluri afecteaza creierul
 
sursa: eva.ro
Adauga un comentariu