Local

Scapam de contributia la asigurarile sociale

Publicat: 15 apr. 2013
1

Toate persoanele fizice care sunt titulare ale unei intreprinderi individuale, membrii acesteia, persoane fizice autorizate sau care realizeaza venituri din profesii libere si drepturi de proprietate intelectuala nu sunt obligate sa achite contributia la asigurarile sociale. Acestea sunt noile prevederi ale Ordonantei de Guvern 8 din 2013. Astfel, persoanele care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor si orice alte venituri din activitati independente, pensionarii si somerii asigurati in sistemul public de pensii, dar si cele cei asigurati in sisteme proprii, nu au obligatia platii asigurarilor sociale. In baza prevederilor Ordonantei de Guvern, presedintele ANAF a emis un ordin prin care cei vizati trebuie sa depuna la Fisc un formular tipizat prin care solicita incetarea obligatiei de plata a contributiei amintite. Chiar daca nu trebuie sa achite contributia la asigurari sociale, persoanele care se afla in una din situatiile de mai sus au obligatia de a plati contributia la sistemul de pensii.

Comentarii
  • Aceasta dispozitie legala se va aplica retroactiv? Asa ar trebui. Ar scuti plata salariilor pentru „ametitii” de la CASS, Astept sa vad cum zeci de intreprinzatori nu vor mai fi umiliti de niste bugetari, care de cele mai multe ori nu stiu decit catrebuie sa-si bea cafeaua, sa-si faca piata(in timpul programului de lucru)etc.

  • In sfirst,le-a venit mintea la cap.Cum sa-i mai numesti pe parazitii de la Casa de asigurari de sanatate,ce probleme mi-au creat,ce mult m-au pus pe drumuri.Uite ce simplu a fost!Va amintiti ce cozi cu noaptea in cap se faceau?pentru ce? sa le declari lor cit ai muncit tu si ai cistigat,iar ei sa-ti trimita acasa o hirtie si sa te execute.

Adauga un comentariu