Local

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Iași pentru săptămâna 08-12 martie 2021

Publicat: 05 mart. 2021
16 cadre didactice confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

În conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică.

UPDATE: Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Iași a aprobat astăzi scenariile în care vor funcționa școlile din județ în următoarea săptămână (08-12 martie).

Comparativ cu săptămâna în curs vom avea 15 comune unde scenariile în care funcționează școlile se modifică astfel:

– Drăgușeni, Gorban, Horlești și Tansa vor fi în scenariul verde.
– Ciortești, Costești, Ipatele, Mircești, Mogoșești-Siret, Popricani și Schitu Duca vor fi în scenariul galben.
– Românești, Roșcani, Țuțora și Valea Lupului vor fi în scenariul roșu.

În celelalte localități rămân valabile scenariile care au fost și săptămâna trecută.
Procedural, Consiliile de administrație ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit ISJ Iași și DSP spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune votului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași. Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Raportându-ne la incidența epidemiologică din data de 5 martie 2021, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial adminstrative, 76 sunt în scenariul verde, 16 în scenariul galben, iar 6 în scenariul roșu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Fântânele, Miroslava, Românești, Roșcani, Țuțora, Valea Lupului (scenariul roșu), între 1 și 3/1000 de locuitori în municipiul Iași, Aroneanu, Bârnova, Ciortești, Ciurea, Costești, Dagâța, Holboca, Ipatele, Lespezi, Mădârjac, Mircești, Mogoșești Siret, Popricani, Rediu, Schitu Duca (scenariul galben) și sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități (scenariul verde). În conformitate cu aceste date, incidența epidemiologică s-a modificat în 15 unități teritorial administrative: în 7 unități aceasta a coborât sub 1/1000 de locuitori și s-a trecut de la scenariul galben la cel verde , în 4 unități incidența a depășit 1/1000 de locuitori și s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, în 4 unități incidența a depășit 3/1.000 locuitori și s-a trecut de la scenariul galben la cel roșu.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din unitățile administrativ teritoriale în care se modifică încidența epidemiologică prin comparație cu cea înregistrată în 26.02.2021 au transmis Inspectoratului Școlar Județean Iași propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație a fost înaintată spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 38 din data 05.03.2021, se înregistrează următoarea situație:

-388 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-234 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

-27 unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 38 din data 05.03.2021 este postată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași

Adauga un comentariu