Sport

Scenariul neașteptat care pândește fotbalul european. Președintele UEFA recunoaște: „Ar fi totul pierdut!”

Publicat: 30 mart. 2020

Fotbalul european este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, care a lovit puternic toată planeta. În aceste condiții, Aleksander Ceferin caută soluții.
Președintele UEFA a stabilit, alături de un grup de lucru al forului continental, trei variante posibile și scenarii luate în calcul pentru ca federațiile să fixeze cumva calendarul final al acestui sezon. Acesta însă recunoaște că, dacă niciuna dintre ele nu poate fi pusă în practică, sezonul ar fi pierdut, pur și simplu.

„Nimeni nu știe cum se va termina pandemia. Noi avem planurile A, B și C: să reîncepem la jumătatea lunii mai, în iunie sau la finalul lui iunie. Dacă nu vom putea să o facem, sezonul probabil va fi pierdut. De asemenea, există posibilitatea să terminăm acest sezon la începutul celui următor, care ar urma să fie amânat și să înceapă un pic mai târziu. Ținem legătura cu ligile, cu cluburile, există un grup de lucru și vom vedea care este cea mai bună soluție pentru toată lumea. Trebuie să așteptăm, ca în fiecare alt domeniu”, a precizat Ceferin.

Actualul sezon este unul pierdut

Practic, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a recunoscut că acest sezon din fotbalul european „probabil ar fi unul pierdut” dacă meciurile nu se vor relua cel târziu la finalul lunii iunie. De asta se teme cel mai mult președintele UEFA.
Aleksander Ceferin spune că, deși există câteva scenarii de luat în calcul, nu poate garanta că este posibil ca sezonul în curs să se încheie, totul depinzând de evoluția pandemiei.

Finalale cupelor europene se vor disputa cu porțile închise?

În plus, Ceferin nici nu concepe ca finalele Champions League și Europa League din acest sezon să nu se dispute cu spectatori în tribune.

„E greu să ne imaginăm că toate meciurile se vor disputa cu porțile închise, dar în acest moment nu știm nici măcar dacă se va relua, cu sau fără fani. Dacă nu există alternative, ar fi totuși mai bine să se încheie campionatele.
Ce pot să vă spun este că nu pot să mă gândesc că meciurile din finalale cupelor europene se vor disputa cu porțile închise. În aceste momente dramatice, cele mai importante lucruri sunt sănătatea și să ieșim din criză. Întreruperea fotbalului simbolizează că Europa și lumea s-au oprit. Fotbalul european este puternic unit”, a explicat Ceferin.

Inițial, dacă nu ar fi venit criza de COVID-19, finala Champions League era programată să aibă loc pe 30 mai, la Istanbul, pe stadionul Ataturk Olympic. Ultimul act din Europa League ar fi trebuit să aibă loc pe 27 mai la Gdansk, pe stadionul Energa Gdansk.
Pandemia de coronavirus a forțat oprirea fotbalului în toate țările din Europa, mai puțin în Belarus
Adauga un comentariu