Eveniment-Social

Scene absolut jenante in care a fost surprins un deputat din Iasi. Unui iesean simplu i-ar fi rusine dupa asa ceva

Publicat: 18 iul. 2017

@ Un parlamentar iesean a reusit sa se umple din nou de penibil @ Desi i s-a explicat ca nu se pot inca achizitiona mijloace de transport din fonduri europene, liberalul Marius Bodea continua sa induca iesenii in eroare @ Un alt coleg parlamentar l-a prins cu minciuna si i-a cerut sa-si retraga cuvintele

Liberalul Marius Bodea a ajuns ca pe zi ce trece sa fie din ce in ce mai penibil. Desi i s-a explicat ca la clasa I situatia achizitiei de autobuze pentru parcul Companiei de Transport Public (CTP) Iasi, parlamentarul nu vrea sa priceapa. Bodea continua sa o tina pe a lui si sa sustina ca municipalitatea putea sa cumpere autobuze prin fonduri europene si nu prin imprumutul contractat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

De altfel, lui Bodea i s-a explicat ca la copiii mici ca nu se pot inca lua autobuze pe fonduri europene, linia de finantare nefiind inca deschisa. Deputatul PMP Petru Movila a mentionat acest lucru destul de clar, insa Bodea vrea sa speculeze acest lucru politic si continua sa minta iesenii. De altfel, Marius Bodea l-a atacat pe Petru Movila, dupa ce deputatul PMP i-a aratat cum stau de fapt lucrurile.

Citeste si : Exploziv! Campanie fara precedent la Iasi. Nu s-a mai intamplat asa ceva in tot orasul – FOTO, VIDEO

„Partidul Miscarea Populara Iasi (PMP) este preocupat sa justifice îndatorarea de catre PSD a Iasului cu 15 milioane euro pentru achizitia de autobuze, când exista posibilitatea ca aceasta investitie sa fie realizata din surse externe, nu de la bugetul local. Clujul a realizat o investitie de 15 milioane euro pentru modernizarea transportului public prin achizitia de autobuze electrice utilizând fonduri elvetiene si fonduri europene”, a sustinut Bodea.

Deputatul Petru Movila a tinut sa arate ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aratat clar ca linia de finantare pe Programul Operational Regional pentru achizitia de mijloace de transport in comun nu este inca deschisa.

„Daca n-ai citi textele pe diagonala, ar fi extraordinar. Prin pozitia de ieri am explicat foarte clar ca decizia consilierilor locali din vara anului 2016 a fost cea corecta, intrucat nici la acest moment nu sunt disponibile fonduri europene pentru achizitia de autobuze. Clujul a luat autobuze prin fonduri elvetiene si fonduri locale, urmand ca mai apoi sa depuna un proiect pe fonduri europene. Cel mai probabil, atunci cand apelul va fi deschis”, i-a explicat deputatul PMP Petru Movila lui Marius Bodea.

Citeste si : El este cel mai mincinos politician din Iasi! Un deputat a incercat sa-i pacaleasca pe ieseni. Declaratiile sale au scandalizat tot Parlamentul

Atacuri la persoana

Dupa ce a pierdut lamentabil alegerile locale in vara anului trecut, Marius Bodea nu a scapat nici un prilej de atunci sa-l atace pe primarul Mihai Chirica. De altfel, in opinia lui Bodea, tot ceea ce a facut primaria a fost gresit. In loc sa vina cu idei constructive, liberalul nu a stiut decat sa fie Gica Contra, asa cum a fost in ultimii ani de cand s-a aflat sub comanda lui Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei.

„Aceasta iesire publica a domnului Movila dovedeste, daca mai era nevoie, ca PNL este singurul partid din CL care duce o lupta de opozitie onesta, transparenta si ferma cu PSD si cu o administratie incompetenta si clientelara. Regret ca PSD a acaparat si acest partid pentru ca în PMP Iasi exista oameni valorosi, de dreapta, care înteleg ca Mihai Chirica si gasca din jurul lui reprezinta un rau pentru comunitatea noastra”, a mai spus Bodea. Si de aceasta data, liderii PMP Iasi au aratat ca liberalii au dovedit ca lucreaza contra intereselor orasului si judetului.

„Spre deosebire de PNL, PMP Iasi nu l-a luat pe nu in brate si voteaza la orice proiect impotriva. Ce fel de partid conduci tu cand esti impotriva tuturor proiectelor, fie ca vorbim de CJ sau de CL? Trebuie sa ai capacitatea sa intelegi ce este bine pentru comunitate si ce nu. Votul pentru achizitia autobuzelor din credit a fost cel corect. Astazi, ghidurile pentru fondurile europene pe care se pot achizitiona autobuze sunt inca in dezbatere publica. Pana ce se deschid, iesenii vor circula cu noile autobuze. Si mai apoi, ma intreb, retoric, ce fel de opozitie face PNL cand ai avut de doua ori sansa sa propui premier si n-ai facut-o niciodata? In ultima perioada, mai degraba ati fost ocupati de analiza activitatii PMP decat a PSD. Draga Marius, ai crescut mare, dar ai ramas mic”, a mentionat deputatul Petru Movila.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit