Actualitate

Scene de o duritate extremă la Iași! O tânără și cei doi copii ai săi, la un pas să ardă de vii. Casa în care se aflau a fost stropită cu benzină și incendiată. Fostul iubit al femeii, căutat peste tot

Publicat: 09 nov. 2020
Tânăra se afla în casă în momentul în care fostul său iubit a aruncat cu benzină pe imobil și a aprins totul
Casă în flăcări și polițiștii criminaliști în timpul anchetei

O tânără împreună cu cei doi copii ai săi au fost la un pas de a pieri în flăcări după ce casa în care se aflau a fost incendiată. Grozăvia s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 noiembrie în comuna ieșeană Tomești. Chiar fostul iubit al femeii ar fi pus totul la cale. Individul este căutat acum de polițiști peste tot, pentru că după ce a dat foc casei, s-a făcut nevăzut

O tânără din Iași și cei doi copii ai săi au fost la un pas de a arde de vii, asta după ce casa în care locuiau a fost incendiată. În noaptea de 6 spre 7 noiembrie, în satul Tomești din comuna ce poartă același nume, avea să se dea alarma. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la locul incendiului, iar lupta cu flăcările a început imediat. După zeci de minute, pompierii au reușit să lichideze incendiul, dar, din păcate, nu au reușit să salveze mare lucru din casă. Modul în care s-a aprins imobilul a ridicat multe semne de întrebare. Pe fir au intrat polițiștii care au deschis o anchetă.

După incendiu a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au ajuns la concluzia că la mijloc este vorba despre o mână criminală. Astfel, sub coordonarea procurorilor, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au confirmat faptul că există o anchetă în desfășurare cu privire la comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

„Pot să vă confirm faptul că există un dosar penal deschis în rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în acest caz. În acest moment, cercetările sunt în plină desfășurare, astfel că nu vă putem oferi mai multe detalii”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Femeia ar fi fost amenințată de mai multe ori de fostul iubit

Surse din cadrul anchetei au precizat că individul bănuit că a pus foc  la casa femeii din Tomești ar fi chiar fostul ei iubit. Bărbatul de loc din comuna Răducăneni ar fi recurs la acest gest după o ceartă pe care ar fi avut-o recent cu femeia. Cert este că bărbatul avea în minte să-i dea foc la casă pentru că de-a lungul timpului i-a spus în repetate rânduri că va face un astfel de gest. Și-a pus planul în aplicare și nu s-a gândit că ar fi putut-o ucide pe femeie și pe cei doi copii care locuiau împreună cu ea. Femeia locuia într-o casă modestă și viața pe care o ducea nu era chiar roz. Nici în perioada în care avea o relație cu individul piroman nu a dus-o prea bine.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

Oamenii legii sunt acum pe urmele piromanului. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Cert este că s-au făcut mai multe verificări, iar individul are poliția pe urme. În weekend, oamenii legii au făcut filtre pentru ca individul să fie depistat. Acum, femeia și cei doi copii au rămas pe drumuri. Aceasta nu are un loc de muncă, iar singurul ei venit vine din alocație și ajutor social. Reporterii BZI au aflat că femeia nu a cerut niciodată ajutorul polițiștilor, chiar dacă a mai fost amenințată de individul pus pe rele. Poate dacă ar fi cerut sprijin la timp, nu s-ar mai fi ajuns la o asemenea situație. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Adauga un comentariu