Titlurile zilei

Scene incredibile la Iași! Doi polițiști au fost atacați în fața Gării mari! Un tânăr care dădea o spargere a încercat să-i țină la distanță!

Publicat: 24 nov. 2020
Un ieșean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost acuzat de ultraj și tâlhărie calificată: bărbatul a fost prins în flagrant după ce a spart un magazin din zona Gării Iași
Un individ a spart un magazin din zona Gării Iași, pentru câteva recipiente cu prenadez

Un individ de 30 de ani a fost arestat preventiv, după ce a spart un magazin. Anchetatorii au spus că, în clipa în care a fost surprins în flagrant de polițiști, ieșeanul a sărit la ei cu o foarfecă. În cele din urmă, oamenii legii l-au imobilizat pe individ și l-au dus la audieri

Un ieșean de 30 de ani a fost arestat după ce a spart un magazin din zona Gării. Anchetatorii au spus că în clipa în care a fost surprins în flagrant de polițiști, ieșeanul a sărit la ei cu o foarfecă. În cele din urmă, oamenii legii l-au imobilizat pe individ și l-au dus la audieri.
Astfel, recent, judecătorii au admis propunerea de arestare formulată de anchetatori.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, privindu-l pe inculpatul Vasilică Postolachi, pentru ultraj (două infracțiuni) și tâlhărie calificată. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu, respectiv a controlului judiciar, formulată de către inculpat”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Decizia nu fost contestată de către individ.

Vasilică Postolachi, cercetat pentru ultraj și tâlhărie calificată

Vasilică Postolachi a intrat în atenția oamenilor legii în seara de 14 noiembrie 2020. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în seara respectivă, patronul unui magazin din zona Gării a sunat la 112. Bărbatul le-a spus polițiștilor că, pe camerele de luat vederi din unitate, se vede un bărbat care sparge diverse bunuri din interior. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, unde l-au surprins în interior pe Vasilică Postolachi.
Agenții i-au spus individului să iasă din magazin, dar, când se îndrepta către ușă, acesta a pus mâna pe o foarfecă, care se afla pe o tejghea. Potrivit anchetatorilor, la ieșirea din unitate, individul a început să îi amenințe pe polițiști:

„Dacă vă apropiați de mine, vă tai!”

A intrat în magazin pentru a-și „cumpăra” prenadez!

În cele din urmă, agenții de Poliție au reușit să-i imobilizeze brațele individului. În momentul în care l-au pus la pământ, agenții l-au încătușat pe Vasilică Postolachi și l-au dus la secție pentru audieri. Acesta le-a declarat oamenilor legii că a mers la magazinul respectiv pentru „a cumpăra” prenadez, pe care voia să-l inhaleze. Numai că a găsit magazinul închis, astfel că a decis să intre oricum în unitate. Anchetatorii au adăugat că acesta a pus mâna pe o rangă, cu ajutorul căreia a spart un geam. Apoi, el a intrat în unitate, unde a început să distrugă diferite obiecte. În plus, ieșeanul a reușit să bage în buzunare mai multe recipiente cu prenadez, țigări, dar și aproximativ 100 de lei, bani găsiți în casa de marcat.

Ghinionul individului a fost că, în magazin, existau camere de luat vederi și că, în timp ce el era preocupat să distrugă bunuri, a fost observat de administratorul firmei.
După producerea incidentului și audieri, polițiștii l-au preluat pe individ și l-au transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii care l-au consultat pe Vasilică Postolachi au constatat că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Astfel, procurorii au propus arestarea preventivă a acestuia, iar Judecătoria Iași a admis cererea. Potrivit unor surse juridice, ieșeanul a mai fost certat cu legea în trecut, atât în România, cât și în Europa.

Comentarii
Adauga un comentariu