Actualitate

Scene INEDITE la deschiderea anului scolar la Iasi. Sefa ISJ si primarul Chirica, in ipostaze UNICE – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 12 sept. 2016

@ Incepand de ieri, zeci de mii de prescolari, elevi si liceeni ieseni au revenit la cursuri @ Manifestarile oficiale au cuprins momente emotionante, la care au luat parte si reprezentantii autoritatilor publice locale @La manifestari au participat sefa Inspectoratului Scolar Judetean- prof. dr. Camelia Gavrila, primarul Iasului- Mihai Chirica si presedintele Consiliului Judetean- Maricel Popa @ Dincolo de toate acestea, atat intaiul edil al urbei, cat si inspectorul general au fost surprinsi in ipostaze extrem de interesante

Manifestarile oficiale, programate ieri la deschiderea oficiala a anului scolar la Iasi, au cuprins momente emotionante, la care au luat parte si reprezentantii autoritatilor publice locale. In acest context, atat sefa Inspectoratului Scolar Judetean- prof. dr. Camelia Gavrila, primarul Iasului- Mihai Chirica si presedintele Consiliului Judetean- Maricel Popa au transmis mesaje importante si incurajatoare pentru elevi. Evenimentele au fost programate la: Scoala Primara Carol I- Colegiul National Costache Negruzzi, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil (unde municipalitatea a facut investitii masive in ultimii ani – n.r.) si, in judet, la Scoala Gimnaziala Vânatori, din comuna Popricani.

Citeste si:  Alesii judeteni au deschis anul scolar in unitatile de invatamant iesene – FOTO

„Aceste trei secvente ilustreaza momente sugestive din anii de scoala- de la emotia începutului si inocenta copilariei, spre complexitatea adolescentei si provocarile anilor de liceu, spre deschiderile pe care universul virtual si societatea informatizata a cunoasterii le reprezinta pentru tânara generatie. În acelasi sens simbolic, va invitam si spre scolile din universul rural, din dorinta de a ilustra si specificul acestora, pentru a asigura acces egal la o educatie de calitate si la oportunitati de cunoastere, formare si împlinire, alte accente pe care ne propunem sa le urmarim în anul scolar viitor, cu multa implicare si dedicatie din perspectiva solutiilor educationale posibile si absolut necesare. Va asteptam cu drag alaturi de universul scolii iesene, cu toate reusitele, traditia nobila, dar si contrastele acesteia, cu speranta ca prin armonia initiativelor si a ideilor valoroase, putem oferi elevilor de astazi si din anii ce vin o educatie autentica, relevanta, de secol XXI. Noi credem ca nimic nu uneste mai mult o comunitate decât preocuparea pentru scoala, educatie si copii, prin simbolul etern si învaluit în emotii si sensuri al acestei zile de septembrie…”, a aratat in mesajul oficial, prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

Citeste si:  Ipostaze inedite cu sefa ISJ Iasi si primarul Municipiului pe bancile scolii – FOTO

Pe de alta parte, primarul Mihai Chirica a tinut sa reliefeze urmatoarele la inceput de an scolar. „Noi, autoritatile locale, avem nevoie de acest parteneriat cu dumneavoastra – elevi, parinti si profesori, pentru Educatie si pentru a face Performanta. Nimic nu se poate fara educatie, deoarece scoala este caramida de temelie din viata noastra de zi cu zi, pentru Societate. Tocmai de aceea, trebuie sa sustinem in permanenta scoala. Eu vreau ca va felicit pentru rezultatele pe care le-ati avut in acest an si sper sa aveti la fel de multe rezultate si in anul care incepe, iar noi, autoritatile, vom fi aproape de voi si vom sustine in permanenta demersul vostru”, a conchis Chirica.

Citeste si:  Mari emotii pentru elevii ieseni! Alesii judeteni oficiaza deschiderea noului an scolar – FOTO,VIDEO

Comentarii
  • Muuult kkt mai mananca madam ….. ufff cat festivism de prost gust, de parada, de ce nu v-ati dus hahalerelor la o scoala la Popesti, Vascauti, sa deschideti acolo anul ascolar. Gretosilor.

  • Aflu si eu din acest articol la inspectorul general de la ISJ este prof.dr. SERIOS????
    Ar fi bine daca v-ati informa mult mai bine legat de aceasta particula. Prof.dr este un titlu stiintific, pe care ma indoiesc ca dna Gavrila il detine. Acesta se obtine prin Ordin de Ministru al Educatiei.
    Din cate cunosc, dna inspector a obtinut titlul de doctor, ceea ce inseamna cu totul si cu totul altceva.
    Stimati jurnalisti, corect se scrie DR.PROF. Gavrila… deoarece doamna in cauza este un profesor din invatamantul preuniversitar si NU UN profesor universitar (nu exista nici un ORDIN DE MINISTRU care sa-i confere titlul de prof.dr.).

  • As fi vrut ca festivitatea de deschidere sa aiba loc pe esplanada din Oancea ,in fata corpului G ,ce apartine de scoala B.P.Hasdeu.Am zis esplanada deoarece clasele (sunt doar 2 clase) sunt atat de mici incat nu incap copii si parintii.E bataie de joc.Domnule primar,domnule presedinte consiliu judetean,doamna inspector mergeti in corpul G si vedeti in ce conditii invata copiii.Nu trebuie sa mergeti la tara sa vedeti conditii de nivel preistoric.In majoritatea satelor si comunelor din judet sunt clase mai mari si mai bine dotate .

Adauga un comentariu