Actualitate

Scene nemaivazute in care este surprins un mare actor al Iasului – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 09 ian. 2014

@ Clipe deosebite si secvente unice in care este prezentat unul dintre marii actori ieseni @ De jumatate de secol in fata publicului, in spatele carierei sale se ascunde o poveste fabuloasa @De-a lungul anilor, acesta a interpretat peste 250 de personaje @ El a acceptat sa le povesteasca reporterilor BUNA ZIUA IASI cateva pasaje din viata sa

Anul acesta, unul dintre titanii Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi, actorul Petru Ciubotaru, celebreaza 50 ani de activitate dramatica. A jucat in peste 250 de roluri, pornind de la Chirita lui Alecsandri si pana la Jeff in „Jocul de-a vacanta”, de Mihail Sebastian, in regia lui George Rafael, din 1964, Dusty in „Vara si fum”, de Tennessee Williams, in regia lui Crin Teodorescu, din 1965 sau „Centurio”, din opera „La Celestina”, de Fernando de Rojas, Guvernatorul, in „Suflete moarte”, de Bulgakov si dupa Nikolai Vasilievici Gogol sau Siward din „Macbeth”, de William Shakespeare sau Piscik din „Livada de visini”, a lui  A. P. Cehov si in regia lui Alexander Hausvater. Ajuns la venerabila varsta de 75 ani, acesta a acceptat sa le destainuie reporterilor BUNA ZIUA IASI (BZI) intr-un interviu cateva fragmente derulate de-a lungul vastei sale cariere. Indragostit de Iasi si de National, acesta face observatii legate de realitatile societatii contemporane. Una dintre cele mai frumoase scene, povestita de actorul Petru Ciubotaru, este cea in care a fost „recrutat” in trupa de teatru din Iasi.

Citeste si: O noua reprezentatie de gala a maestrului Petru Ciubotaru, la National

„Sa va spun ca prezenta mea pe scena a inceput de copil. Eu locuiam in Piata Unirii si, imediat dupa razboi, ma jucam pe langa Hotelul Traian… Atunci aveau loc reprezentatii teatrale chiar in Piata si eu, care tocmai gasisem un pistol adevarat, stateam langa scena cu el in mana. Atunci am fost remarcat si, peste ani si ani, cand mi-am terminat studiile, am poposit la Teatrul National! De atunci si pana acum a trecut jumatate de veac… Am avut ocazia sa-i cunosc pe marii actori Costache Antoniu sau Miluta Gheorghiu, acestia fiind personalitati deosebite”, isi incepe povestea marele artist. Societar al TNI, nascut in 1939 la Ciurea – Iasi, el este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale din Bucuresti, promotia 1963, clasa prof. Alexandru Finti – George Rafael. Între 1963 si 1964 a fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt. Din 1964 si pâna în prezent este actor al Nationalului iesean, intre 1993 si 1997 ocupand functia de director. Pe de alta parte, iesenii au sansa de a-I urmari vineri, 17 ianuarie 2014, incepand cu ora 18.00, la Sala Studio Teofil Valcu, in reprezentatia piesei de teatru „Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte”, un spectacol realizat chiar de Ciubotaru. Evenimentul marcheaza aniversarea a 50 de ani dedicati artei dramatice de catre marele actor. Interviul complet cu artistul poate fi citit pe www.bzi.ro.

Citeste si: Actorul Petru Ciubotaru aniverseaza 50 de ani dedicati artei dramatice cu un spectacol inedit

Comentarii
Adauga un comentariu