Eveniment-Social

Scene socante in Consiliul Local. Consilierii PNL boicoteaza proiectele Iasului

Publicat: 10 feb. 2016
1

@ Detalii de-a dreptul scandaloase au aparut in spatiul public @ Consilierii locali PNL nu mai au nicio jena in a se impotrivi proiectelor municipalitatii @ Cu cateva luni inainte de alegeri, liberalii au pornit ofensiva electorala si au ajuns sa puna bete-n roate obiectivelor primariei, chiar daca acestea avizeaza actiuni culturale sau atrageri de proiecte europene @ Lucrurile au degenerat la dezbaterea pe bugetul orasului, unde PNL nici macar nu se mai sinchiseste sa-si trimita toti consilierii alesi prin votul iesenilor

Consiliului Local Iasi a ajuns un for transformat in lupte electorale. Din cauza ca pierd teren, liberalii din Consiliul Local au ajuns sa duca orice dezbatere intr-o lupta politica. Ba chiar, acestia au transformat dezbaterile pe proiectele Iasului in teme electorale si au ajuns sa fie impotriva acestora. Astfel nu se explica indarjirea acestora de a fi impotriva de fiecare data cand se dezbat proiecte initiate de municipalitate. Si culmea, liberalii din Consiliul Local au ajuns nici sa nu se mai prezinte la sedinte, aratand din ce in ce mai mult in ultima vreme cat de „preocupati” sunt de soarta iesenilor. Ieri, la cea mai importanta sedinta a CL din acest inceput de an, cand tocmai se dezbatea bugetul orasului, a fost prezent un singur liberal, fostul viceprimar Marius Danga. Acesta s-a pozitionat ca un adevarat Gica contra si a incercat sa se impotriveasca oricarui punct initiat de sefii municipalitatii.

„Raportul ne duce cu gandul la faptul ca incercam din rasputeri sa functionam si ne gandim foarte putin la dezvoltare. Practic, acest motor al economiei locale este in acest an gripat. Directia de Proiecte a dumneavoastra trebuie sa invete sa caute si alte surse de finantare decat cele garantate de POR. Pentru noi, Uniunea Europeana practic nu exista anul acesta, pentru Iasi ar fi incetat sa existe. Nu stiu daca este cazul sa vorbim acum despre proiecte, pentru ca inca lucram la strategie. Ori, cand faci strategia, dar ai proiectele deja, inseamna ca nu ai nevoie de strategie. Faci intai strategia si apoi propui proiectele. Din analiza trebuie sa rezulte proiectele de care orasul are intr-adevar nevoie”, a sustinut Marius Danga.

Citeste si: Lovitura crunta pentru cultura ieseana. PNL nu a fost de acord cu titlul de cetatean de onoare pentru Matei Visniec

In schimb, edilul Iasului a tinut sa-i explice liberalului cum stau de fapt lucrurile. „Bugetul este un vehicul politic pe care trebuie sa-l exploatam atunci cand este cazul. Trebuie punctate cateva lucruri. Nu puteam sa propun prin Directia Economica sume cu finantare din fonduri europene fara a avea contracte de finantare semnate. Este corect fata de cetatenii municipiuluI Iasi sa le oferi ceea ce este real. Nu putem sa-i imbatam cu ganduri prin care sa amintim ca alocarile financiare propuse de POR pe dezvoltare urbana au fost deja transferate ca si comunicare pentru municipiul Iasi de peste 40 milioane euro. Pana nu ai un contract semnat, demn este sa nu propui o iluzie pe care nu poti sa o aduci ca certitudine in bugetul local. O parte din observatii au un continut politic evident si nu as vrea sa insistam pe ele”, a precizat primarul Mihai Chirica. Liberalul a ridicat din umeri si in momentul in care municipalitatea a anuntat ca are in plan proiecte privind modernizarea unor gradinite, dar si finantarea unor viitoare actiuni culturale cu bani din fondul de rezerva. In urma cu cateva zile, la o sedinta ordinara a Consiliului Local, liberalii au ajuns sa se impotriveasca si cand a fost vorba de acordarea titlului de cetatean de onoare scriitorului Matei Visniec. Si atunci, ca si acum, lucrurile au fost tratate in scop electoral. De altfel, s-a ajuns ca cei de la PNL ce nu au reusit sa-si atinga tinta prin mass-media sau prin atacuri publice, sa ameninte cu plangeri penale impotriva administratiei locale. Ieri, singurul liberal prezent la sedinta a parut „socat” de faptul ca primaria va aloca bani din fondul de rezerva pentru a pune in practica ideile cetatenilor orasului in urma dezbaterilor publice. Si o asemenea fapta ar trebui taxata de catre alegatorii ieseni in vara, mai ales ca unii si-au pus la randul lor sperante in consilierii PNL la ultimul scutin electoral pentru alegerile locale.

Comentarii
  • Este o pozitie arhicunoscută la PNL. În CJ am fost sabotat de PNL să nu încep lucrarile la aeroport . Au aflat că am strâns banii şi le-au lăsat gura apă!!! Au blocat şi continuarea lucrărilor de la clădirea din V.Alecsandri . Acolo din vina lor s-a pierdut multe milioane din cauza deteriorării lucrărilor deja făcute. Toate proiectele au fost sabotate . Păcat că la ei patriotismul local nu există. Este greu să lucrezi cu sabotori care deţin controlul deciziei .Legea nu-i eficientă la combatrerea acestui flagel extrem de nociv.

  • Serios,,si ce proiecte mai are Primaria??Altele de gen Dalkia-Veolia??Iti este rusine sa spui ca esti din Iasi,,numai handicapati si perversi conduc,vezi doamne,orasul!Vine ziua judecatii,pazea!

  • Liberalii de la beraria din Podu-Ros au avut pe Danga viceprimar ,iar pe vesnic pierzatorul Bratescu director la Ateneu.Ambii au fost slabi si si-au dat demisia.Bratescu a inchis unitatea,din cauza incompetentei sale si a plecat.Mai vor sa conduca?Sa se duca de unde au venit.

Adauga un comentariu