News Flash:

Schema de ajutor de stat pentru noi locuri de munca

17 Iunie 2008
772 Vizualizari | 0 Comentarii
Prin schema elaborata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, se creeaza conditiile generale de acordare a scutirilor de la plata impozitului pe teren si cladiri, urmand ca autoritatile locale interesate sa emita hotarari prin care sa stabileasca unele conditii specifice de acordare a ajutorului. Valoarea totala a ajutorului de stat prevazut de aceasta schema, in perioada 2008-2010, este de 87.494 mii lei si este asigurata din suma bugetelor schemelor ce vor fi implementate de Consiliile Locale, furnizoare de ajutor de stat.

In cadrul acestei scheme, vor beneficia sprijin financiar aproximativ 1500 de agenti economici, intreprinderi mari sau IMM, in scopul stimularii investitiilor si crearii de locuri de munca. Nu vor fi finantate, prin aceasta schema, proiectele mari de investitii realizate de agentii economici.
Finantarea se acorda sub forma de scutiri la plata impozitului pe teren si cladiri in cuantum de maxim 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia Regiunii Bucuresti - Ilfov. In cazul in care beneficiarul are sediul social/punctul de lucru la care se implementeaza proiectul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, finantarea se acorda in cuantum de maxim 40% din costurile eligibile ale proiectului. Pentru agentii economici care intra in categoria intreprinderilor mici se acorda bonusul de 20%, iar pentru cei care intra in categoria intreprinderilor mijlocii, bonusul este de 10%.
Beneficiarii schemei trebuie sa faca dovada unei contributii de cel putin 25% din costurile eligibile prin resurse proprii, fara sprijin din partea statului. Conditia pentru obtinerea de fonduri in cadrul acestei scheme este respectarea anumitor criterii de eligibilitate, adica solicitantul sa nu fie in dificultate economico-financiara, sa nu fie subiectul unei proceduri nefinalizate de recuperare a unor ajutoare de stat declarate ilegale si incompatibile sau utilizate abuziv, sa faca dovada capacitatii de finantare si implementare a proiectului, sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat etc.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 25 queries | Mysql time :0.014392 (s)