Sport

Scheme financiare de tot râsul la un club ca Dinamo! La ce au recurs spaniolii ca să fie păsuiți cu 20.000 de euro

Publicat: 13 nov. 2020
Dinamo are timp să achite datoriile până la 30 noiembrie, altfel va fi sancționată
Dinamo

Noii conducători ai lui Dinamo au facturat pe club camerele la hotelul din București în care au stat în perioada negocierilor pentru preluarea „câinilor”!
Deci, nici măcar acei bani nu au fost cheltuiți de investitorii spanioli! Au oferit salarii imense, dar nu le plătesc.
Despre Dinamo, unul dintre ele mai importante cluburi ale României, știrile de bine întârzie să apară. Ultima oară când informațiile legate de trupa antrenată de Contra au fost pozitive a fost atunci când s-au plătit niște datorii. Din banii primiți de la TV, nu din vreo investiție făcută de noii patroni.

Spaniolii au băgat în contabilitatea lui Dinamo facturile de la hotelurile în care au stat înaintea preluării clubului

E greu să apară ceva de bine câtă vreme zi de zi apar informații despre datoriile neonorate ale clubului, iar rezultatele echipei sunt și ele proaste.
De exemplu, facturi de aproximativ 20.000 de euro au fost băgate de spanioli în contabilitatea clubului din șoseaua Ștefan cel Mare, cheltuieli la hotelul în care au stat spaniolii în perioada negocierilor cu Dinamo.
Neplata facturilor de la București i-a determinat pe managerii hotelului respectiv să-i someze pe oficialii dinamoviști. Ca să lungească lucrurile, „câinii roșii” au stat în hotelurile de la Brașov și Constanța ale aceluiași proprietar, iar de data aceasta facturile chiar au fost achitate, dar de unul dintre sponsori.
Și tot pe o sponsorizare s-au mutat conducătorii într-un alt hotel din București, cu care Dinamo a anunțat recent încheierea unui parteneriat. Cazare și mic dejun, conform unui contract încheiat de noul director de marketing de la Dinamo, Radu Birlică!

FRF, ultimatum pentru Dinamo! Până când trebuie să achite datoriile + ce spune regulamentul

FRF a trimis o scrisoare pe adresa clubului Dinamo prin care anunță că vor urma sancțiuni în cazul în care datoriile din urmă nu vor fi achitate.
Dinamo a încălcat două articole din regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar. Conform FRF, Dinamo a declarat datorii destul de mari acumulate până la data de 30 iunie 2020, lucru care încalcă prevederile din regulament.

Dinamo are timp să achite datoriile până la 30 noiembrie, altfel va fi sancționată

Conform regulamentului, Dinamo riscă să fie depunctată cu câte trei puncte pentru fiecare articol încălcat. „Câinii” au încălcat art. 60 alin. 2 și art. 61 alin. 2. Primul articol se referă la datorii restante către alte cluburi de fotbal, iar al doilea articol acoperă datoriile către de angajați.
Cu alte cuvinte, dacă Dinamo nu va reuși să achite până la sfârșitul lunii noiembrie toate datoriile acumulate până la data de 30 iunie 2020, clubul va fi depunctat cu șase puncte!

Scrisoarea primită de Dinamo de la FRF

Ce spune regulamentul în cazul datoriilor pe care le are Dinamo

Încălcarea art. 60 – Lipsa datoriilor financiare restante către cluburile de fotbal Î Actualizare: deducere a 3 puncte din clasamentul sezonului regulat aflat în desfășurare;
Încălcarea art. 61 – Lipsa datoriilor financiare restante către angajați
Actualizare: deducere a 3 puncte din clasamentul sezonului regulat aflat în desfășurare;
Sancțiunile de la art.60, 61 și 61bis se cumulează. Așadar, Dinamo ar putea încasa o depunctare de șase puncte! Dinamo e pe locul 15, cu 5 puncte. Pe ultimul loc e Astra, 4 punct

Adauga un comentariu