Actualitate

Schimb de bune practici intre profesorii de la Scoala Gimnaziala Lunca Pascani si profesori din Finlanda, prin proiecte europene – FOTO

Publicat: 18 feb. 2016
Sapte profesori de la Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani au participat la întâlnirea transnaţională din Finlanda, în cadrul proiectului ,,Once upon an Erasmus Tale (Traditional Arts and Languages across Europe), care a avut loc în perioada 10 – 14 februarie, în Jyvaskyla.
Cadrele didactice participante spun ca activităţile desfăşurate în Vaajakummu koulu – școala parteneră din Finlanda, în cadrul  proiectului Erasmus+, au fost deosebit de interesante şi atractive şi ne-au oferit o bogată şi frumoasă experienţă, pe care ne-am propus să o valorizăm la şcoala noastră.
 „Coordonatoarele proiectului din Finlanda, Marjo Ruotsalainen şi  Päivikki Aartolahti, ne-au impresionat cu activităţi interesante şi atractive în școala şi în afara şcolii; workshopuri, întâlnire cu un artist local – Kirsi Neuvonen grafician local,  activități outdoor în Jyvaskyla şi Helsinki.
Am făcut cunoştinţă cu sistemul de invăţământ finlandez, un sistem performant și recunoscut ca fiind cel mai bun din Europa, dar şi cu civilizaţia finlandeză şi cu respectul pe care poporul finlandez îl acordă educației  şi profesorilor, în general.
Echipa României s-a prezentat şi de această dată cu temele bine făcute: lucrări realizate în tehnica decupajului,  picturi pe sticlă ale copiilor, prezentarea modului în care se lucrează cu copiii cu CES în sistemul de învățământ românesc, o descriere a modului cum este valorificată arta în orele de matematică. A fost de fapt un schimb de bune practici pe aceste teme  între partenerii proiectului: Franţa, Marea Britanie, Spania, Polonia, Suedia, Olanda, Finlanda și noi cei din România.                                                                  
Ne-am întors în ţară cu o nouă temă pentru următoarea întâlnire, cea din Suedia – îi vom învăța pe copii tehnica  imprimeului. Dincolo de toate cele descrise, avem în bagaj multe amintiri frumoase şi căldura sufletească a finlandezilor, nişte oameni absolut minunaţi”, transmis Prof. Mariana Adavidoaiei.Adauga un comentariu