National

Schimb de replici acide intre Antonescu si Blaga

Publicat: 04 mart. 2014
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele PDL, Vasile Blaga, au avut marti, in plenul Parlamentului, un schimb de replici acide despre calitatea de partid de opozitie.

Antonescu a luat cuvantul dupa o serie de declaratii ale reprezentantilor PDL, care au reiterat evenimentele din 2012 privind suspendarea lui Traian Basescu, despre care au spus ca au fost „o lovitura de stat„.

Citeste si Ponta: Blaga si-a confirmat porecla de „buldogul de catifea”, a indeplinit ordinul lui

„Nu regret pretinse lovituri de stat (…) dar nu sunt nici ca Edith Piaf sa nu regret nimic. Regret, de exemplu, faptul ca dumneavoastra nu pareti a intelege ce inseamna un lider al unui partid de opozitie, ca nu aveti dumneavoastra a-mi da voie mie sa intru in opozitie, sau eu dumneavoastra, ca nu trebuie sa-mi faceti loc, pentru ca dumneavoastra nu ati facut niciun fel de opozitie. Dumneavoastra v-ati batut cu niste saci de voturi la congres acolo, la PDL, asta ati facut. Asa incat daca eu fac opozitie nu are ce sa va deranjeze, ca nu ne suprapunem activitatile. Adica, simplu spus: eu nu am treaba cu doamna deputat Udrea, dumneavoastra nu aveti treaba cu Guvernul Ponta, e simplu”, a spus Antonescu.

Liderul PNL i-a mai spus lui Blaga: „In partidul dumneavoastra sunt barbati si femei pedelisti si pedeliste care pot face si altceva decat sa invoce la nesfarsit o pretinsa lovitura de stat. Hai sa admitem ca noi am dat o lovitura de stat. Dom’le, vreti sa traiti toata viata din lovitura noastra de stat?”.

Citeste si PDL contesta la CCR noul programn de guvernare

Ulterior, presedintele PDL, Vasile Blaga, a solicitat cuvantul pentru drept la replica.

„Il ascultam cu atentie pe domnul Antonescu cum incearca sa-si tina in frau partidul. Noi am mai trecut prin opozitie, eu nu accept sa-mi dea cineva lectii de opozitie, pentru ca din 1991 PDL este singurul partid aflat in permanenta in opozitie cu PSD. Sa ne intelegem clar, doar sapte luni am fost impreuna. Mai mult, acest partid, PDL, nu a incheiat protocoale de colaborare fiind in opozitie cu PSD sa-si pastreze oamenii in functie, cum ati facut voi sa-i pastrati la functionarii publici pe domnul… nici nu-i spun numele ca sa ia drept la replica, cu PSD la guvernare”, a sustinut Blaga.

Liderul PDL le-a spus liberalilor ca nu sunt in opozitie.

„Dumneavoastra astazi nu suntenti in opozitie si taceti malc de frica ca va pleaca oamenii din teritoriu de saptamana viitoare, cand va dau prefectii afara si mii de directori de deconcentrate, atunci sa vedem PNL”, a mai afirmat Vasile Blaga.

In disputa dintre Antonescu si Blaga a intervenit si Mihai Razvan Ungureanu, care a tinut sa precizeze ca niciodata nu este prea tarziu pentru liderul PNL sa fie ceea ce a vrut sa fie.

Citeste si Cabinetul Ponta III a TRECUT de votul Parlamentului

„Niciodata nu este prea tarziu, domnule presedinte Antonescu, sa fiti ceea ce ati fi vrut sa fiti, sa fiti ceea ce probabil va doriti de o viata intreaga, un adevarat presedinte de partid in opozitie, dar pentru aceasta trebuie sa fiti credibil, domnule presedinte, iar la capitolul credibilitate domnia voastra are inca foarte multe de facut. Din fericire insa, e o mare diferenta intre dumneavoastra si domnul Ponta, fiecare incearca sa mai aiba o cariera politica, domnul Ponta isi incearca acum viitorii 20 de ani”, a sustinut Mihai Razvan Ungureanu.

Sursa: mediafax.ro

Adauga un comentariu