International

Schimbare majora pentru Dacia! Anuntul va fi facut de Renault la Paris

Publicat: 01 oct. 2018
1

Dacia va fi prezenta la salonul auto de la Paris intre 4 si 14 octombrie. Duster va fi in centrul atentiei, iar lista cu surprize s-ar putea sa nu se termine aici. Ce mai are in plan Renault?

La salonul auto din Moscova, Renault a trezit imaginatia fanilor Dacia cu modelul Arkana. Acum, coroborat cu pozele care arata un model nou in teste pe Transalpina, soferii si entuziastii isi doresc o Dacia Arkana, adica un crossover mai mic decat Duster si mai modern. Asta e cea mai mare dorinta si inca nu e cert daca va fi cazul de-o lansare sub marca romaneasca.

Ce e insa cert e ca Dacia Duster va primi motorizari noi. Din aprilie stim ca e vorba de un motor 1.3 TCe. Din iunie stim ca va fi vorba si de un motor de 1.5 Blue dCi. Informatia este vehiculata si in presa franceza, unde Duster figureaza cu cele doua motorizari noi.

Ce inseamna noile motorizari pentru Dacia Duster

In aprilie, referitor la 1.3 TCe, am aflat ca Dacia va renunta la motorul 1.2 TCe. Urmatorul pe lista, posibil, este cel de 1.6, dar ambele sunt pe benzina si sunt pe noul Duster. In acelasi timp, Renault a trecut deja la motorul 1.3 TCe. E mai fiabil si, in special, mai economic. De exemplu, in Germania, 1.2 TCE de 125 CP poate fi comandat doar in configuratii prestabilite, adica e momentul lichidarii de stoc.

Mai mult, modele ca Dacia Dokker sau Lodgy nu mai pot fi cumparate cu motorul 1.6 benzina pe unele piete. In Polonia, dealerii Dacia nu mai primesc comenzi pentru 1.2 TCe. Asta se intampla inca din aprilie.

Cat despre celalalt motor pentru Duster, sunt doua versiuni si au aparut in premiera pe noua generatie Mercedes-Benz Clasa A, versiunea A180d de 116 CP. Dacia Duster are privilegiul de a fi primul model din alianta Renault-Nissan care beneficiaza de aceste motoare.

Tine insa cont ca noul motor pentru Dacia Duster are rolul de a scadea nivelul de emisii, dar vor creste si performantele automobilelor. Astfel, versiunile de 90 si 110 CP vor avea de acum 95, respectiv 115 CP. In ceea ce priveste motorul 1.5 Blue dCi de 95 CP, acceleratia de la 0-100 de km/h se va realiza acum in 12,6 secunde si nu in 13,8 secunde. La motorul 1.5 Blue dCi de 115 CP acceleratia de la 0-100 de km/h se va realiza acum in 10,5 secunde si nu in 11,8 secunde asa cum era initial.

Surprize de la Dacia pentru salonul auto din Paris

Dincolo de ceea ce-i cert, Dacia mai are cateva surprize. Oficialii constructorului au noutati de gama si pregatesc un concurs de design pentru Sandero Stepway. Totodata, se vehiculeaza un „exponat surpriza”.

Daca nu vorbim de Arkana, atunci putem vorbi de noua gama Stepway. In august, tot in Moscova, Renault a prezentat o gama Stepway sub care a adunat Logan, Dokker si Sandero. Ce-i drept, Logan ar avea nevoie de-o schimbare, desi nici noul model nu e radical schimbat.

Mai sunt cateva zile pana la salon si e de asteptat sa apara mai multe informatii.

Adauga un comentariu