National

Schimbare uriasa pentru voucherele de vacanta! Ce trebuie sa afle romanii

Publicat: 11 feb. 2019

Vestea momentului pentru milioane de romani! Ce se intampla cu voucherele de vacanta in anul 2019 si ce anunta autoritatile?

Voucherele de vacanta au resuscitat turismul romanesc, asa ca hotelierii cer bani mai multi de la Guvern pentru tichete. Astfel, peste un milion de bugetari si-ar putea rezerva concedii mai scumpe sau mai lungi, anul acesta. In plus, voucherele ar putea fi acordate electronic, sub forma unui card, mai cer agentii de turism.

Sezonul estival 2018 a fost unul dintre cele mai bune din ultimii 20 de ani si la munte, dar si pe litoral, unde incasarile au crescut cu 25%. E loc si de mai bine, spun hotelierii si agentiile de turism, care propun acordarea tichetelor mai devreme, pentru ca bugetarii sa-si poata planifica din timp vacantele.

Vezi si: Vouchere culturale 2019. Care este valoarea unui astfel de voucher si cum il poti folosi

In plus, trecerea la formatul electronic al voucherelor ar simplifica modalitatea de plata.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a chestionat peste opt sute de beneficiari ai tichetelor, reprezentanti ai agentiilor de turism, hotelieri si angajatori. Mai mult de jumatate dintre turisti au declarat ca au cheltuit in medie cu 500 sau 600 de lei peste valoarea voucherelor de vacanta acordate de stat. Multi spun ca e nevoie de o crestere a valorii tichetului, peste 1450 de lei, cat este in prezent.

Peste 50% din respondenti cer cresterea valorii tichetelor

In primele noua luni ale anului trecut, valoarea totala a voucherelor acordate de stat a depasit 230 de milioane de euro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit