Stiri Turism

Schimbari dramatice ale vremii. Prognoza meteo pana pe 3 februarie

Publicat: 21 ian. 2019

Finalul lunii ianuarie aduce schimbari dramatice ale vremii. Prognoza meteo pentru intervalul 21 ianuarie – 3 februarie arata fluctuatii mari de temperatura

BANAT

Regimul mediu de temperatura va avea, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, fluctuatii de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1…4 grade si minime -4…-2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 23 si 24 ianuarie cand vor fi 4…7 grade ziua si 0…2 grade noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, caracteristica ultimelor doua zile de ianuarie si a primelor zile ale lunii februarie este estimata a fi de situare a temperaturilor in apropierea ecartului mediu specific acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, iar in perioada 23-25 ianuarie, atunci cand vor predomina ploile, se pot cumula si cantitati de apa mai importante.

CRISANA

Pana spre sfarsitul lunii ianuarie, vor fi fluctuatii in regimul mediu de temperatura, de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1…3 grade si minime -6…-4 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 23 si 24 ianuarie cand vor fi 3…6 grade ziua si -2…1 grad noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, pentru ultimele doua zile din ianuarie si primele ale lunii februarie este estimata situarea temperaturilor in apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil usor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, iar in perioada 24-25 ianuarie, atunci cand vor fi mai ales ploi sau lapovita, acestea vor deveni in general moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

Regimul mediu de temperatura va avea, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, fluctuatii de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0…3 grade si minime -8…-2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 23, 24 si 25 ianuarie cand vor fi 3…7 grade ziua si -3…0 grade noaptea, mediat regional. Desi gradul de incertitudine a modelului probabilistic este inca destul de mare, in ultimele doua zile de ianuarie si primele zile ale lunii februarie este estimata inregistrarea unui ecart termic apropiat de cel caracteristic acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitatii -mixte sau predominant ninsoare- va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, insa acestea vor fi in general slabe.

MARAMURES

Pana spre sfarsitul lunii ianuarie, vor fi fluctuatii in regimul mediu de temperatura, de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 0…2 grade si minime -7…-5 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil in zilele de 24 si 25 ianuarie cand vor fi 3…5 grade ziua si -2…0 grade noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, pentru ultimele doua zile din ianuarie si primele zile ale lunii februarie este estimata situarea temperaturilor in apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil usor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe (predominant ninsori, dar temporar si lapovita sau ploaie) va fi relativ ridicata in majoritatea zilelor din intervalul de referinta.

MUNTENIA

Intervalul debuteaza cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific (maxime 1…4 grade si minime -5…-3 grade), apoi pana spre data de 28 ianuarie sunt anticipate temperaturi peste cele normale in ultima decada a lunii ianuarie, un ecart mediu diurn de 4…8 grade si nocturn de -1…3 grade. Estimarile pentru ultimele zile de ianuarie si inceputul lunii februarie, desi prezinta un grad relativ ridicat de incertitudine, tind sa indice ca cel mai probabil un regim termic apropiat sau usor peste cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 23-26 ianuarie, atunci cand va predomina forma lichida a acestora si vor fi si cantitati de apa local mai insemnate.

MOLDOVA

Pana spre sfarsitul acestei luni, temperatura aerului va avea variatii de la un interval la altul, totusi majoritatea valorilor diurne se vor situa in jurul celor normale in aceasta perioada din an, respectiv -2…1 grad, maxime mai ridicate fiind posibile in jurul datei de 25 ianuarie, si cu precadere in sudul regiunii. In privinta regimului termic nocturn sunt estimate valori peste cele normale in aceasta luna, intre -4 si 2 grade, mediat regional, iar in noaptea de 21/22 ianuarie vor fi posibile temperaturi mai coborate, local in jurul pragului de ger (-10 grade). Desi avand inca un grad mare de incertitudine, estimarile pentru finalul lui ianuarie si inceputul lunii februarie indica un ecart termic mediu apropiat de cel climatologic specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii slabe si local moderate cantitativ (ninsori, lapovita si ploaie) va fi mai mare in intervalul 23-25 ianuarie.

DOBROGEA

Regimul temperaturii aerului va fi caracterizat, in cea mai mare parte a intervalului, de valori peste cele normale in aceasta perioada din an, cele mai ridicate urmand a se inregistra intre 23 si 25 ianuarie, respectiv maxime de 6…10 grade si minime de 2…6 grade. In cele mai reci perioade, modelul -desi prezentand un grad destul de ridicat de incertitudine pentru cea de-a doua saptamana – anticipeaza temperaturi apropiate de regimul mediu climatologic (ziua 1…4 grade, noaptea -4…-2 grade). Probabilitatea pentru precipitatii (predominant ploi, temporar moderate cantitativ) va fi mai ridicata in intervalul 23-26 ianuarie.

OLTENIA

Intervalul de referinta va debuta cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific (maxime 1…3 grade si minime -5…-3 grade), apoi -pana spre data de 28 ianuarie- sunt anticipate temperaturi peste cele normale in ultima decada a lunii ianuarie, cu un ecart mediu diurn de 3…7 grade si nocturn de -1…3 grade. Estimarile pentru ultimele doua zile de ianuarie si inceputul lunii februarie, desi prezinta inca un grad relativ ridicat de incertitudine, tind sa indice ca cel mai probabil un regim termic apropiat sau usor peste cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 22-25 ianuarie, atunci cand va predomina forma lichida a acestora si vor fi si cantitati de apa local mai insemnate.

LA MUNTE

Desi vor fi variatii de la un interval la altul, valorile termice se vor situa -in cea mai mare parte a intervalului- in jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6…-2 grade, minime -12…-7 grade), iar in perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de asteptat valori diurne usor pozitive, iar nocturne in medie -8…-4 grade). Probabilitatea pentru precipitatii va ridicata in mare parte a intervalului, dar cu precadere in perioada 23-26 ianuarie, cand vor predomina ninsorile, dar vor fi si precipitatii mixte, local moderate si insemnate cantitativ.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit