Titlurile zilei

Schimbări importante în echipa de inspectori de specialitate de la Inspectoratul Școlar Județean Iași! (Exclusiv)

Publicat: 10 iul. 2020
Noi inspectori de specialitate numiți în cadrul instituției Inspectoratul Școlar Județean Iași
Schimbări în echipa de inspectori de specialitate de la Inspectoratul Școlar Județean Iași

Perioadă cu schimbări masive în echipa de inspectori de specialitate de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași! Printre profesorii înlocuiți s-ar număra: Sabina Manea (Limbi străine), Alla Apopei (Activități educative extrașcolare), Consuela Roșu (Management instituțional), Maria Rados (Istorie și Științe socio-umane), Cezar Zaharia (Limba și literatura română), Cecilia Foia (Chimie), Iuliana Vulpoi-Naghel (Fizică) și Cristinel Țîrcă, de la Managementul resurselor umane, care a fost mutat pe alt post, la Management instituțional.

Mutări și schimbări în echipa de inspectori de specialitate de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Sunt vizați vechi angajați din cadrul instituției care coordonează învățământul preuniversitar ieșean.
Printre profesorii înlocuiți s-ar număra: Sabina Manea (Limbi străine), Alla Apopei (Activități educative extrașcolare), Consuela Roșu (Management instituțional), Maria Rados (Istorie și Științe socio-umane), Cezar Zaharia (Limba și literatura română), Cecilia Foia (Chimie), Iuliana Vulpoi-Naghel (Fizică) și Cristinel Țîrcă, de la Managementul resurselor umane, care a fost mutat pe alt post.
Printre cei care ar putea reveni ca inspectori de specialitate se numără profesorii: Lăcrămioara Iordăchescu (Istorie și Științe socio-umane), Vasile Sorohan, numit la Chimie, și Crina Ciobanu, de la Colegiul Economic Administrativ, la Managementul resurselor umane, Irina Zamfirescu de la Colegiul Național „Emil Racoviță” a fost numită la Fizică, iar Gabriela Condrea de la Școala Gimnazială Podu Iloaiei a fost numită inspector pentru management instituțional.

Schimbări de marcă în echipa de inspectori de specialitate de la Inspectoratul Școlar Județean Iași

Pe de altă parte, profesorul Bogdan Bîrzoi a fost schimbat deja din poziția de inspector general adjunct, încă de la finalul lunii mai 2020. În locul lui a fost numit Laurențiu Năvodaru care, din anul 2012, era inspector de specialitate pentru implementarea descentralizării instituționale la ISJ Iași. Este profesor pe discipline tehnice la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, unitate educațională în care a ocupat și funcția de director adjunct.

Principalele activități și responsabilități: consiliere directori din unități școlare, evaluare și dezvoltare instituțională. Este membru al Consiliului de Administrație (CA) al ISJ Iași. Laurențiu Năvodaru este și reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean în Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Județului Iași. Pe de altă parte, în perioada 2012-2016, acesta a fost consilier local, din partea Partidului Național Liberal (PNL), în Consiliul Local (CL) al Primăriei Municipiului Iași.

Inspectorul general adjunct Mihaela Țura ar putea fi înlocuit de Luciana Antoci, actual purtător de cuvânt și inspector de specialitate pe segmentul managementului instituțional în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași

Pe de altă parte, actualul inspector general adjunct, Mihaela Țura, ar putea fi înlocuit de Luciana Antoci, actualul purtător de cuvânt și inspector de specialitate pe segmentul managementului instituțional în cadrul echipei Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași. Antoci este profesor de Limba și literatura română la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. A absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, Facultatea de Litere. Coordonează activități ale ISJ pe segmentul managementului instituțional și are activitate de îndrumare și control al demersului instructiv educativ din cadrul unităților de învățământ din județul Iași.

De asemenea, Luciana Antoci este membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional. Mihaela Țura este profesor de Fizică la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, unitate în care a fost și director adjunct. De aproximativ 2 ani este inspector general adjunct, coordonând activități de management instituțional, examene naționale sau de pregătire a personalului didactic. A absovit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Fizică.

Comentarii
 • In sfarsit…Lucrurile incep sa se miste. Acolo la ISJ Iasi aronganta si sfidarea profesorilor era maxima…Clan peste clan. Sper ca noua echipa a ISJ Iasi va directiona vantul schimbarii si catre scoli…Pentru ca in scoli sunt muiti directori care au si 12 ani vechime si care afirma ca vor iesi la pensie din functia de director. Asa ca…schimbarea trebuie sa mearga pana la capat. Succes…

 • In sfarsit…Schimbari binevenite…In ISJ IAsi aroganta si sfidarea la dresa profesorilor era maxima. Sper ca noua conducere va continua schimbarea si cu directorii de scoli. Unii au deja peste 12 ani de directorat si au devenit satrapi. Asadar schimbare pana la capat. Succes

 • ce sherparie .. acolo . la informatica ati pus o duamna care e complet pe langa chestiune . Hadambu era muult mai calificat. la insector general trebuia pus birzoi nu cocoana aia cu nasu carn . bine ca l-ati pastrat pe cristinel cantaretzu. sherparie ..comedie..

 • Dragi colegi de istorie, apelez la demnitatea si onestitatea voastra: trebuie sa ne mobilizam si sa impiedicam revenirea fosilei Iordachescu in inspectorat. Cred ca puteti face comparatie cu atmosfera eleganta si obiectiva creata de dna Rados fata de toate mizeriile dinainte. Ce I se poate reprosa actualei inspectoare? Cand lucrurile incepusera a fi reglementate, gata faceti schimbare? La lupta! Oricine, dar nu Iordachescu!

 • Cu ce a gresit dna Rados? Sa nu uitam ca Iordachescu a fost inlaturata din ISJ ca urmare a unui scandal legat de Bacalaureat. Profesionalismul, onoarea, decenta si interesul pentru ca totul sa mearga din ce in ce mai bine, manifestat de dna Rados este incontestabil, un om care merita sa ocupe o astfel de functie. Nu cred ca e cazul de o schimbare la istorie… dar, ma rog….

 • De ce va mirati? Chiar nu vedeti ca oameni capabili, implicati, cu rezultate frumoase sunt eliminati fiindca nu au carnet „galben”. Te-ai fi asteptat ca domeniul educatiei sa fie ferit de toate magariile politice dar… nu se poate!!
  Si e doar inceputul, stimate cadre didactice!

 • ,,Atmosfera eleganta si obiectiva….profesionalism, onoare, decenta”. Frumoase cuvinte dar al caror sens nu este cunoscut de Rados. Asa scriu Ion si Maria, personaje de bancuri…Sa le amintesc celor doi un amanunt: 2017, toamna. Concursul pentru metodisti la ISJ Ias, si la istorie. Are dna Rados mustrari de constiinta pentru modul cum a efectuat evaluarea dosarelor?
  Nu ar fi inutila o ancheta pe dosarele celor admisi. Ar vedea lumea de fapt ce a facut Rados.

 • Da ce de sustinatori are Rados. Acu…sa recunoastem, cine tinea barfa in inspectorat si rupea clanta la generala: Rados, Simion si smechera aia de la engleza Prodan. Apropos, pe Prodan de ce nu o schimbati. Profesoara de liceu sportiv coordoneaza o disciplina asa de importanta. Se rasuceste batranul Paidos in mormant cand vede ce tuta a ajuns in locul lui. Afara cu ea din ISJ. Puneti un inspector pe engleza de referinta nu surogate.

 • Este regretabila atitudinea dvs., stimata doamna, dar si faptul ca am reusit sa ne cunoastem atat de putin in cei aproape patru (?) ani pe care i-ati petrecut la I.S.J. … Poate ar fi fost mai oportun si in acord cu statutul dvs de intelectual si reprezentant al unui prestigios colegiu sa purtam o discutie deschisa si onesta despre ce anume ma califica drept „smechera” si inadecvata pentru responsabilitati profesionale de care cred ca m-am achitat onorabil in atatia ani de zile si pentru care, apropo, d-l Paidos m-a recomadat. Poate ar fi fost mai intelept sa nu ii pomeniti numele in pleiada de mizerii si neadevaruri pe care le-ati revarsat. Dar, se pare, varsta si intelepciunea nu se asociaza, neaparat…. As putea, insa, contribui putin la cea de-a doua cu aceasta informatie: anonimatul oferit de forumuri precum acesta este iluzoriu, textele postate vin la pachet cu o multime de informatii despre utilizator.
  As mai adauga ceva: am crezut in sinceritatea amabilitatii dvs. si a comunicarii, in general, din toti acesti ani. Se pare ca aici se impune ca eu sa devin mai inteleapta …

 • As dori sa știu totuși, cine este Eliza din comentariul anterior. Exista intr-adevăr un profesor de istorie cu numele acesta, dar care nu se pretează la astfel de comentarii publice cu referire la colegi și colaboratori. Și, mai ales, am grija ca mesajul sa fie scris corect românește.

Adauga un comentariu