Eveniment-Social

Schimbari, in aceasta toamna, la varful conducerii unei mari institutii publice din Iasi

Publicat: 08 aug. 2016
1

@ In toamna acestui an, la institutia publica locala ce decide soarta celor mai multi angajati din sectorul bugetar se anunta schimbari majore la nivelul conducerii @ Sunt vizate posturi de inspector general, inspector adjunct sau inspector de specialitate @ Numele vizate pentru aceste pozitii sunt extrem de intersante, iar altele surprinzatoare @ Pe acest plan, asta chiar daca nu a facut un anunt public, foarte probabil ca prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi se va inscrie pe listele Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare din toamna @ Prin urmare, postul acestei va deveni vacant

Pana la finalul acestui an, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi – institutia publica locala ce decide soarta celor mai multi angajati din sectorul bugetar ar putea avea nume noi, inclusiv la nivelul cel mai inalt al conducerii. Pe acest plan, asta chiar daca nu a facut un anunt public, foarte probabil ca prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ, se va inscrie pe listele Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile parlamentare din toamna. Aceasta spera la un vot al electoratului iesean, fie pentru un post de senator sau de deputat. In acest context, surse din cadrul Inspectoratului Scolar au dezvaluit ca cele mai mari sanse pentru a ajunge inspector general le are actualul adjunct al institutiei de invatamant preuniversitar, profesorul de Matematica – Bogdan Barzoi.

De precizat ca, acesta are o experienta de aproximativ 15 ani la catedra, iar in trecut a ocupat ani buni pozitia de inspector pe management la inspectorat. Pe de alta parte, la Inspectoratul Scolar organigrama include doua posturi de inspectori scolari-adjuncti, din care un post este vacant dupa ce prof. Claudia Tanase a ocupat functia prin delegatie. Legea modificandu-se, posturile pot fi ocupate doar prin concurs, astfel ca ISJ organizeaza selectia. In acest context, unul din potentialii candidati ar putea profesorul de Fizica, Mihaela Mariana Tura de la Colegiul National Costache Negruzzi. Aceasta este, in prezent, inspector de specialitate pe disciplina pe care o preda, tot in cadrul Inspectoratului Scolar. Aceasta are o experienta la catedra de peste 20 de ani si a fost implicata inclusiv in numeroase proiecte educationale, atat nationale, cat si internationale.

Citeste si : La Iasi se cauta inspector-scolar adjunct

De precizat ca, dosarul de inscriere se depune, de astazi si pana pe 1 august 2016, la sediul ISJ Iasi. Probele de concurs se vor desfasura in perioada 16 – 19 august, la sediul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Mai departe, dupa ce luna trecuta, inspectorul scolar pentru istorie si socio-umane, prof. dr. Lacramioara Iordachescu, si-a dat demisia, sefa inspectoratului a anuntat ca va numi o alta persoana pe acest post, dupa data de 20 august.

Citeste si : EXCLUSIV. Un nou inspector scolar la ISJ si un nou director la Casa Corpului Didactic Iasi

Aici, trei nume sunt vehiculate pentru a obtine pozitia: actualul inspector scolar pentru educatie permanenta – prof. dr. Elena Calistru de la Colegiul National, prof. dr. Adriana Radu, de la aceeasi unitate educationala si directorul Scolii Gimnaziale Ion Chica din municipiul Iasi, prof. Carmen Tomescu – Stachie. Din cate se parte, Calistru este cea mai bine cotata pentru a ajunge inspector pentru istorie si socio-umane. Dincolo de toate acestea, tot dupa data de 20 august, la Inspectoratul Scolar se vor derula interviurile si analizele de activitate ale tuturor directorilor unitatilor de invatamant preuniversitar din judet. Foarte probabil, inclusiv la conducerea unora dintre colegiile mari din municipiul Iasi este posibila sa apara schimbari majore.

Citeste si : Ei sunt noii sefi de la Inspectoratul Scolar Judetean – LISTA COMPLETA

Comentarii
  • Da voi ii cititi gandurile Cameliei Gavrila cand ea e plecata din tara? Nu va e rusine? Cred ca nici in cele mai negre ganduri ale ei nu-l lasa pe Barzoi sef, pentru ca e un oportunist fara pereche, dar si fara merite. El n-a fost in stare sa ocupe prin concurs un post de profesor . Vai de capul invatamantului iesean!

Adauga un comentariu