Local

Schimbări la Prefectura Iași. Județul are un nou subprefect. Ștefan Tănasă a depus jurământul – VIDEO

Publicat: 04 mart. 2021
Ștefan Tănasă, subprefectul județului Iași
Ștefan Tănasă, subprefectul județului Iași

Județul Iași are de astăzi un nou subprefect. Ștefan Tănasă a depus jurământul în sistem video-conferință alături de alți câțiva zeci de noi prefecți și subprefecți din întreaga țară. Ștefan Tănasă îl înlocuiește din funcție pe Marian Tuduran, cel care a ocupat fotoliul de subprefect de la finalul lui 2019 și până în prezent. Ștefan Tănasă a fost pus pe această funcție pe filiera USR-PLUS în urma negocierilor politice ale actualei alianțe de guvernare.

Guvernul a schimbat legislația și astfel noii prefecți și subprefecți nu mai sunt înalți funcționari publici ci sunt asimilați demnitarilor. De exemplu în cazul prefectului de Iași, Marian Grigoraș, a fost emisă o hotărâre de guvern prin care i-a încetat calitatea anterior menționată, acesta urmând a ocupa funcția din Instituția Prefectului- Județul Iași ca demnitar.

„Având în vedere modificarea cadrului legal privind statutul funcției ocupate, respectiv transformarea acesteia din înalt funcționar public în demnitar, astăzi am depus din nou jurământul ca prefect al județului Iași.

Alături de mine au depus jurământul și subprefecții Adina Gîrjan și Ștefan Tanasă, doamna Gîrjan pentru reînnoirea mandatului, iar domnul Tanasă se află la prima experiență de acest fel și îi urez mult succes.

De asemenea, vreau să mulțumesc domnului Marian Tuduran, care timp de peste un an în funcția de subprefect s-a achitat cu multă seriozitate și profesionalism de îndatoririle acestei funcții publice.

Este o onoare să servesc cetățenii acestui județ! Alături de colegii mei din Instituția Prefectului vom răspunde mai departe cu loialitate așteptărilor pe care cetățenii județului Iași le au de la noi!”, a declarat prefectului Iașului, Marian Grigoraș.

Cine este noul subprefect de Iași? „Manager de proiect” în USR

Ștefan Tănasă s-a recomandat ca fiind manager de proiect în cadrul filialei Uniunii Salvați România (USR) Iași. Ce fel de activități de manageriat a făcut nu a reușit să explice nici el corect.

„Sunt de profesie inginer, am lucrat ca manager de proiect. Am două masterate absolvite, unul în cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza», Facultatea de Drept- Specializarea Criminalistică. Cel de-al doilea este în cadrul Universității «Gheorghe Asachi», Facultatea de Inginerie Electrică în Managementul Energiei și Mediu”, a susținit Ștefan Tănasă.

 

 

Comentarii
  • asta a fost numit dupa ce a pupat-o in cur pe closete.mai gugumetilor cum poti pune supt-prefect un neica nimeni care in viata lui nu a facut nimic decit munca de partid , sunteti cu capul useristi-satanisti,chiar nu va este rusine ?Nu mai aveti pic de demnitate sa numiti un neprofesionist cu o experinta si expertiza zero la prefectura ? dar voi nu aveti asa ceva , decit niste imberbi homalaii si lesbiene deocheate si urite ca si closet.

  • Si Adina Garjan a ramas in continuare subprefect ca sa faca trafic de influenta pentru afacerile sotului.Ca doar altceva ati mai auzit de ea?

  • un limbric cu un singur ou si ala pe p[ost de cap…..ba baiatule du-te ma la pascut oi si lasa dreaq pe cineva care merita aceasta functie…iti cade palaria peste ochi

Adauga un comentariu