Actualitate

Schimbări majore în Codul Rutier. Se schimbă limitele de viteză

Publicat: 17 oct. 2021
În ceea ce privește drumurile naționale europene, aici limita de viteză rămâne aceeași, de 100 km/h

În ultima perioadă au fost făcute multe schimbări în ceea ce privește Codul Rutier, modificări menite să ușureze traficul. Autoritățile anunță că urmează o altă serie de schimbări și vin cu vești importante în acest sens. Astfel, toți șoferii trebuie să știe că se modifică limitele de viteze.

Se măresc limitele de viteză

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, aduce vești importante pentru toți șoferii. Astfel, aflăm de la oficial că a inițiat un proiect de lege prin care viteza maximă cu care se va putea circula în afara localităților, pe drumurile expres, va fi modificată, în urma unei analize importante a acestei situații.

În acest moment, trebuie să știm că este legal să circulăm pe drumurile expres cu o viteză de cel mult 100 de km/h. Această limită este valabilă și pentru drumurile naționale europene. Conform lui Cătălin Drulă, proiectul pe care el l-a inițiat prevede ca limita de viteză pe drumurile expres să fie de 120 km/h, adică cu doar 10 km/h mai mică decât în cazul autostrăzilor, având în vedere că și acestea sunt drumuri rapide.

Ce se schimbă la restul drumurilor

Cătălin Drulă consideră că este nevoie de această modificare, pentru că sunt în derulare mai multe proiecte de lucrări în ceea ce privește modernizarea unor drumuri expres din țară, care curând vor fi inaugurate. Astfel, traficul nu va mai fi la fel de intensificat și va fi un mare avantaj pentru șoferi.

Astfel, potrivit proiectului inițiat de Drulă, autovehiculele vor putea circula pe autostrăzi cu o viteză de 130km/h, iar pe drumurile expres cu 120 km/h. În ceea ce privește drumurile naționale europene, aici limita de viteză rămâne aceeași, de 100 km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri 90km/h. În acest sens nu pot fi făcute schimbări, pentru că multe astfel de drumuri din țară sunt extrem de problematice, cu gropi și o mulțime de imperfecțiuni, iar viteza ar crește riscul de accidente.

De precizat că pe drumurile express este complet interzisă circulația pietonilor, a căruțelor, bicicletelor, trotinetelor electrice, tractoarelor sau altor mașini agricole care nu pot depăși viteza de 50 km/h. Dacă acestea ar avea voie să circule pe acolo, traficul ar fi îngreunat și s-ar produce multe incidente neplăcute.

Adauga un comentariu