Calatorii

Schimbari privind vanzarea benzinei la pompa. Ce sunt obligati prin lege sa faca furnizorii de carburanti de la 1 ianuarie 2019

Publicat: 21 nov. 2018
9

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit caruia furnizorii de carburanti vor comercializa de la 1 ianuarie 2019 benzina cu un continut de biocarburant de minimum 8% in totalul volumului comercializat catre consumatorii finali intr-un an calendaristic.

Proiectul a intrunit 259 de voturi „pentru” si o abtinere. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

„Furnizorii de carburanti comercializeaza catre consumatorul final numai benzina cu un continut de biocarburanti, dupa cum urmeaza: a) pana la data de 31 decembrie 2018, benzina cu un continut de biocarburant de minimum 4,5% in volum; de la data de 1 ianuarie 2019, benzina cu un continut de biocarburant de minimum 8% in totalul volumului comercializat catre consumatorii finali intr-un an calendaristic”, prevede proiectul de Lege privind aprobarea OUG 80/2018.

Prevederile se aplica carburantilor utilizati pentru propulsia autovehiculelor rutiere, utilajelor mobile nerutiere, inclusiv a tractoarelor agricole si forestiere, navelor de navigatie interioara si ambarcatiunilor de agrement atunci cand nu se afla pe mare, precum si electricitatii utilizate de catre vehiculele rutiere.

De asemenea, legea prevede ca furnizorii de benzina sunt obligati sa afiseze spre informare consumatorilor o eticheta intr-o pozitie vizibila, de marime adecvata, astfel incat caracterele etichetei sa fie vizibile si usor lizibile, care sa contina continutul de biocarburanti, cifra octanica „research“, existenta aditivilor metalici, daca este cazul, scrie Mediafax.

Adauga un comentariu