Eveniment-Social

Schimbari radicale in circulatia rutiera din municipiul Iasi

Publicat: 14 apr. 2011
1

@ Circulatia pe raza municipiului Iasi va suferi unele modificari majore in perioada urmatoare @ Comisia de Circulatie din primarie a decis implementarea unor masuri noi pentru fluidizarea traficului, printre care montarea unor limitatoare de viteza, unele restrictii pentru mijloacele de transport in comun, dar si amplasarea unor noi statii de transport pe raza municipiului

Soferii care circula frecvent pe Calea Chisinaului vor trebui sa se incadreze in limita de viteza impusa de autoritatile iesene. Membrii Comisiei de Circulatie au decis ca viteza autoturismelor sa nu depaseasca 70 kilometri pe ora intre Baza 3 si zona Tesatura. A fost luata aceasta hotarare pentru ca in zona au loc des accidente rutiere. Restrictia de pana in 70 kilometri pe ora s-ar putea prelungi pana aproape de bariera spre comuna Tomesti, o alta zona unde se circula cu viteza mare.
Primaria va monta si limitatoare de viteza in fata blocului D 1 de pe strada Ciurchi, din Tatarasi, dupa ce mai multe persoane s-au plans ca autoturismele circula cu viteza destul de mare in zona.
Pe de alta parte, va fi extinsa limita la 70 kilometri pe ora in zona bulevardului Chimiei, dinspre Podu Ros spre Pod Metalurgie, insa numai pe partea dreapta, deoarece zona din stanga este mai intens circulata de pietoni. „In sedinta comisiei de astazi (ieri – n.r.) s-au hotarat mai multe aspecte legate de imbunatatirea circulatiei. Am luat decizia montarii unor limitatoare de viteza in unele puncte din oras, iar in alte zone am decis sa marim limita de viteza”, a precizat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei Iasi.

Restrictii de viteza pentru tramvaie

Tragicul accident de acum cateva saptamani, din Fundatie, i-a facut pe sefii administratiei iesene sa propuna ca tramvaiele sa nu circule cu mai mult de 20 kilometri pe ora in zonele de panta din municipiu. Vizate sunt portiuni precum cea din Statia Padurii, din Tatarasi, Copou sau cea de la Tarom, spre strada Arcu.
Tot la capitolul mijloace de transport in comun, municipalitatea a decis prelungirea traseelor de autobuz 44 si 121 de la Piata Dacia spre capat Dacia, pe strada Tabacului.
Compania Lidl Romania a solicitat Comisiei de Circulatie si amplasarea unor statii de calatori in zona strazilor Vasile Lupu si Pantelimon Halipa, pe cheltuiala firmei. Lidl urmeaza, in perioada urmatoare, sa deschisa un magazin aflat foarte aproape de Spitalul de Recuperare. Solicitarea companiei a primit aviz favorabil din partea municipalitatii.

Comentarii
Adauga un comentariu