Economic Local

Schimbul de experiență organizat pe teritoriul deservit de Asociatia Leader Colinele Moldovei a avut loc în perioada 9 – 11 iunie în județul Iași – FOTO

Publicat: 16 iun. 2021
În perioada 9-11 iunie, a avut loc în Comuna Deleni din județul Iași, la Conac Polizu, într-o ambianță deosebită - Schimbul de experiență organizat pe teritoriul deservit de Asociatia Leader Colinele Moldovei, în cadrul Proiectului de cooperare finanțat prin Sm 19.3B "Pe urmele răzeșilor din Moldova"

În perioada 9-11 iunie, a avut loc în Comuna Deleni din județul Iași, la Conac Polizu, într-o ambianță deosebită – Schimbul de experiență organizat pe teritoriul deservit de Asociatia Leader Colinele Moldovei, în cadrul Proiectului de cooperare finanțat prin Sm 19.3B „Pe urmele răzeșilor din Moldova”.

Spre deliciul și încântarea celor prezenți, gazdele au avut ca invitați meșteri populari – Atelierul din Deleni – cu costume populare cusute de un grup de copii coordonați de doamna Zamfira, Întreprindere Individuală Maria-Daniela Ivanusca – cu alese covoare țesute, Boolendre Tradiționale – cu o gamă variată de îmbrăcăminte și accesorii tradiționale, Made by Honush – cu păpuși împletite manual din bumbac organic, dl. Stan Dănuță – cu minunatele sale măști tradiționale, un meșter olar, un atelier/o fabrică de tâmplărie de la Frumușica, precum și producători locali – Ferma Apicola Marineac și dl. Iustin Marineac – care a îndulcit audiența cu diferitele variante de miere de albine, degustate în minunatele clătite oferite, Fabricuta Uvva – care a răcorit publicul cu diverse soiuri de sucuri naturale, Crama Jitar din Frumușica, o cramă tânără, care a făcut o impresie foarte bună tuturor celor prezenți, producători de țuică, Impact Trușești și al lor Cuptor de Basm, care a încheiat pleiada de delicii moldovenești cu sărmăluțe la cuptor, cozonaci copți în rolă și pâine pe vatră. Ansamblul Coragheasca din Deleni a susținut un moment artistic cu toate cele 3 generații de membri, care au bucurat ochii și urechile participanților.

Cu toții au reușit să creeze o ambianță deosebită, cu degustări răzășești, savurate în atmosfera nobilă de la Conac Polizu!
Un moment special a fost prezentarea de vinuri oferită de Crama Hermeziu de la Iași, care s-au îmbinat perfect cu Cașcavalul de Săveni de la Botoșani, oferit de Branzeturi Viofanny!

Felicitări tuturor participanților, de pe ambele maluri ale Prutului, pentru succesul de care s-a bucurat evenimentul!
GAL Răutul de Sus Gheorghe Cecan
GAL Drumul Gospodarilor Alexandru Crigan
GAL „Lunca Ciuhurului”
GAL Movila Măgura
GAL ,,Urmașii lui Leonardo”
Asociația GAL Covurlui Gal Covurlui Veronica Dumbrava
GAL Podu Înalt Liliana-Irina Sadici
Asociatia Tinutul Razesilor
GAL Stejarii Argintii Gal Stejarii Argintii Nenerica Irina
Gal Sucevita-putna Lehaci Mihaela
Bacaul Rural Gal Ulmus Montana
GAL VALEA Prutului Gal Valea Prutului Maria Hudema
Asociatia Leader Colinele Moldovei Dorin Ursu Irina Damean

Adauga un comentariu