Remedii naturiste

Schinduful, insulina naturala

Publicat: 21 dec. 2010

Schinduful este o planta ierboasa ale carei seminte trateaza diabetul de tip insulinodependent. Se face o cura de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cate 2-3 cani pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina.

Leac in anorexie
 
Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cate o lingurita de pulbere de patru ori pe zi, inaintea meselor principale. Intervine in metabolismul lipidelor, reducand asa-numitul colesterol rau, protejand sistemul cardiovascular de aparitia ischemiei cardiace. Semintele sporesc secretia lactata si imbunatatesc starea de sanatate a mamei.

Doua lingurite de pulbere amestecata cu miere, luate cu o ora inainte de masa, vindeca anorexia. Infuzia de schinduf e de ajutor femeilor aflate la menopauza, prevenind eliminarile masive de calciu si ajutand la pastrarea fortei musculare. Mai vindeca si sterilitatea, dar are si efecte antiinflamatoare asupra intestinului.
Cataplasma cu seminte de schinduf ajuta la terapia ulcerelor varicoase, eczemelor cu mancarimi. In cosmetica, intareste unghiile si parul, iar pe femeile prea slabe le ajuta sa-si rotunjeasca formele, fara a creste tesutul adipos.loading...

Adauga un comentariu