Eveniment-Social

Scoala de cinci milioane de lei in municipiul Iasi

Publicat: 22 nov. 2018
1

Un proiect legat de reabilitarea unor unitati de invatamant a fost derulat de municipalitatea ieseana. Primarul Mihai Chirica a verificat lucrarile de consolidare si reabilitare a Scolii Primare nr. 33 "Mihail Kogalniceanu" din municipiul Iasi, proiect cu o suprafata supusa reabilitarii de 935 metri patrati.

Valoarea estimata a lucrarilor in acest caz este de 4,9 milioane lei, inclusiv TVA. "Prin proiect se propun trei tipuri de lucrari de baza constând în eliberarea prin demolare a corpului de grupuri sanitare, restaurarea fatadelor existente si a celei eliberate prin copierea elementelor pastrate si redeschiderea golurilor de fereastra din camera centralei termice, precum si reabilitarea completa a interiorului prin lucrari de consolidare si recompartimentare. De asemenea, în urma interventiilor de la parterul imobilului se va corecta actuala situatie în care accesul în unele încaperi se realizeaza prin intermediul unei trepte, solutie nepermisa din punctul de vedere al evacuarilor în caz de urgenta. Proiectul include refacerea si reîntregirea spatiilor verzi", au mentionat reprezentantii municipalitatii iesene.

Scoala Primara nr. 33 "Mihail Kogalniceanu" este o cladire de patrimoniu, ridicata în anul 1895, ca parte a programului national de edificare a învatamântului românesc din acea perioada, condus de Spiru Haret, motiv pentru care si întreaga sa arhitectura se înscrie în stilul recunoscut astazi sub denumirea "scoala tip Spiru Haret". Imobilul este înscris în lista monumentelor istorice si se afla în zona centrala a municipiului lasi, pe strada Lascar Catargi, nr. 28.
 

 

Adauga un comentariu