Eveniment-Social

Scoala de vara „Civilizatie, istorie si cultura romaneasca. Tinerii basarabeni si mostenirea culturala romaneasca”

Publicat: 19 aug. 2016
1
Asociatia de Relatii Internationale „Est-Democratia” organizeaza in Iasi, in perioada 22-27 august 2016, Scoala de vara Civilizatie, istorie si cultura romaneasca. Tinerii basarabeni si mostenirea culturala romaneasca„. Luni, ora 9:15, la Muzeul Unirii, va avea loc deschiderea Scolii de vara. Vor lua cuvantul reprezentantii institutiilor locale implicate, precum si un reprezentant al MAE. Asociatia organizeaza evenimentul in parteneriat cu Institutul de IstorieA.D. Xenopol” (Academia Romana – Filiala Iasi), Muzeul UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza” din Iasi si Complexul Muzeal NationalMoldova„.  

Vezi si Informatii pentru studentii care vor sa opteze pentru un doctorat in Drept la UAIC

Proiectul isi propune permanentizarea legaturilor dintre mediul universitar din Republica Moldova si Romania, in scopul dezvoltarii unor conexiuni culturale, care sa conduca la consolidarea si promovarea spiritualitatii, identitatii si culturii romanesti in randul studentilor, dar si la initierea unor noi proiecte comune de viitor. Prin desfasurarea unor astfel de actiuni ne dorim consolidarea identitatii romanesti la tinerii studentii valorosi, cu rezultate meritorii, care studiaza in Republica Moldova, precum si constientizarea valentelor europene ale civilizatiei romanesti.

Vezi si Ei sunt PROFESORII de admirat ai Iasului. Toti ar trebui sa-i sustina

Pe termen scurt, proiectul isi propune, in primul rand, racordarea studentilor valorosi din institutiile de invatamant superior din Republica Moldova la mediul universitar iesean, in scopul completarii viziunii culturale asupra valorilor si identitatii romanesti. Astfel studentii din stanga Prutului vor cunoaste profesori universitari si cercetatori in domeniile umaniste, la un nivel de elita universitar-academica. Prin cursurile propuse de lectorii invitati, participantii isi vor forma o imagine de ansamblu asupra evolutiei societatii romanesti in ultimele secole, asupra rolului jucat de elitele politice si culturale in momentele cheie ale istoriei, precum si asupra pocesului de afirmare a spiritualitatii si culturii romanesti.

Vezi si Conferinta internationala francofona a doctoranzilor in drept penal, la Iasi

Profesorii, prin pregatirea si experienta lor, vor pune la dispozitia participantilor un instrumentar metodologic si bibliografic care le va fi util in evolutia profesionala ulterioara. Acest lucru va fi un bun prilej de a cunoaste patrimoniul cultural si arhitectural al zonei in care se va desfasura proiectul si de a uza, pe viitor, de cunostintele acumulate. Acest proiect doreste asigurarea unor conditii educationale inalte, necesare tinerilor romani din diferite facultati din Republica Moldova, prin intalnirea cu lectori romani si bibliografii de ultima ora.

Programul Scolii de vara poate fi vizualizat la acest link

Adauga un comentariu