Eveniment-Social

Scoala din Iasi, beneficiara unui laborator de informatica de ultima generatie

Publicat: 16 feb. 2015
1
Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” va fi beneficiara unui laborator de informatica de ultima generatie oferit in cadrul campaniei nationale „Ajutam impreuna”, aflata sub inaltul patronaj al Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Miercuri, 18 februarie 2015, la orele 12.00, va avea loc evenimentul de inaugurare a noului laborator de informatica, prin predarea oficiala a calculatoarelor oferite in acest an scolii noastre de catre Kaufland Pavlov Iasi si organizatia „Scoala de valori„, in cadrul campaniei nationale ,”Ajutam impreuna”. Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” beneficiaza de echiparea laboratorului de informatica cu 30 PC, monitoare LCD, casti cu microfon si echipament de conectare la Internet, devenind  astfel un centru informational modern, dedicat unei educatii inovatoare.
Scoala va beneficia de un sistem online de management educational performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps, oferind o solutie sincronizata cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi si studenti din intreaga lume. Cu ajutorul aplicatiilor si platformelor online, profesorii vor putea elabora fise de lucru, teme sau teste, isi vor gestiona planurile de lectii si vor putea chiar sa realizeze cate un site pentru disciplina pe care o predau. In acelasi timp, profesorii vor beneficia de workshop-uri de instruire pentru ca sa-si poata organiza cursurile intr-o maniera cat mai atractiva pentru copii, utilizand tehnologia pusa la dispozitia lor.

Citeste si: Premiera exceptionala la Iasi. Iesenii sunt invitati la eveniment

De asemenea, softul permite administrarea e-portofoliilor elevilor si impartasirea lor parintilor si comunitatii, dar si urmarirea evolutiei fiecarui copil in parte. Elevilor nostri le-a fost creata astfel oportunitatea de a profita de noile tehnologii pentru a-si dezvolta o serie de abilitati care sa-i ajute in viitor, indiferent ca este vorba de antreprenoriat, gandire critica, orientare spre solutii, lucru in echipa, comunicare etc. Programul „Ajutam impreuna!” reprezinta un pas important prin care putem transforma acest deziderat in realitate, la nivelul institutiei noastre.
Adauga un comentariu