News Flash:

Scoala doctorala pentru studentii de la Cuza

4 Iunie 2006
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
•Timp de cinci zile, un numar de 50 de studenti vor avea ocazia sa asculte conferintele invitatilor din SUA, Australia si Germania, personalitati din domeniul stiintei informatice •Rectorul Universitatii iesene va participa la un Colocviu European de Antreprenoriat pe tema Invatamant Centrat pe Student, organizat de Harvard Business School •Doua sute de studenti ai Universitatii Al. I. Cuza isi vor putea petrece o parte a vacantei de vara intr-una dintre taberele organizate de Agentia pentru Sprijinirea Studentilor

In perioada 12 -16 iunie, la Facultatea de Informatica a Universitatii Al. I. Cuza se va desfasura o Scoala Doctorala Intensiva. Cursurile care vor fi sustinute in perioada scolii se adreseaza doctoranzilor din primul an si studentilor la masterat care doresc sa se implice in activitatea de cercetare, in limita a 50 de locuri. Astfel, timp de cinci zile, un numar de 50 de studenti vor avea ocazia sa asculte conferintele invitatilor din SUA, Australia si Germania, personalitati din domeniul stiintei informatice. Ariile de cercetare acoperite vor fi statistica, culegerea datelor (data mining) si algoritmi evolutivi. Cu aceasta ocazie, vor conferentia Hanz Lenz, de la Freie Universitat Berlin, Zbigniew Michalewicy, profesor in cadrul Universitatii Adelaide din Australia, Dan Simovici, de la Universitatea Massachusetts din Boston, si profesorul Henri Luchian, de la Universitatea Al. I Cuza din Iasi. "Pe langa prelegerile profesorilor, se vor organiza si ateliere de lucru pe temele abordate in prima parte a zilei iar cursurile se vor desfasura in limba engleza. De asemenea, firma Microsoft, sponsorul evenimentului, a oferit un numar de 25 de burse pentru studentii din Chisinau si Cernauti", a declarat prof. univ. dr. Dumitru Oprea, rectorul Universitatii iesene. Din comitetul de organizare a Scolii Doctorale fac parte Toader Jucan, Gabriel Neagra, Marta Girdea si Sergiu Dumitriu, cadre didactice ale Facultatii de Informatica.

Vacante gratuite pentru doua sute de studenti

Un numar de aproximativ doua sute de studenti ai Universitatii Al. I. Cuza isi vor putea petrece o parte a vacantei de vara intr-una dintre taberele organizate de Agentia pentru Sprijinirea Studentilor. Anul acesta au fost oferite un numar de 134 de locuri gratuite la mare si 61 de locuri la munte. Studentii care vor opta pentru o tabara la munte vor putea alege statiunile Piatra Craiului, Zarnesti sau Calimanesti. Dintre perioadele care corespund seriilor de cazare pot fi mentionate 13 - 20 iulie, 20 - 27 iulie, 27 iulie - 3 august, 3 - 10 august, 10 - 17 august, 17 - 24 august si 24 - 30 august. Biletele gratuite in tabere studentesti vor fi oferite, in functie de rezultatele obtinute de studentii integralisti de la cursurile de zi. Cererile pentru alocarea unui loc intr-o tabara studenteasca se vor primi la secretariatelor facultatilor, care au posibilitatea stabilirii unor criterii specifice de atribuire a biletelor de tabara. Aproximativ 30% dintre locurile primite vor fi atribuite studentilor pe baza de criterii sociale.

Colocviu european la Harvard

Rectorul Universitatii iesene a anuntat, de asemenea, ca va participa la un Colocviu European de Antreprenoriat pe tema Invatamant Centrat pe Student, organizat de Harvard Business School. Seminarul se adreseaza cadrelor didactice interesate de probleme de management si antreprenoriat academic. De asemenea, un colectiv de cadre didactice de la Universitatea Al. I. Cuza, Universitatea Tehnica Gh. Asachi si Universitatea de Stat din Chisinau au obtinut doua medalii de aur la Salonul International de Inventii pentru Ecologie si Agricultura. Prima medalie a fost obtinuta pentru o serie de trei tehnologii care permit neutralizarea unor reziduuri toxice rezultate in prelucrarea vinului alb. Inventia permite reducerea riscului de tulburare a vinului si marirea perioadei de conservare. In alta ordine de idei, firma ACI Worldwide Incorporated din Omaha, Nebraska a cerut sprijinul Universitatii iesene pentru angajarea a 45 de absolventi in domeniul informatic. "Respectiva firma s-a aratat disponibila sa angajeze studenti in regim de jumatate de norma, in urma unei intalniri cu conducerea facultatii si a universitatii ce va avea loc in cursul acestei luni", a declarat rectorul Universitatii Al. I. Cuza. Prof. univ. dr. Dumitru Oprea a anuntat ieri ca Biroul Senat al Universitatii a aprobat un regulament tranzitoriu de desfasurare a activitatii didactice pentru studii postuniversitare. Astfel, studentii care vor fi admisi la studii postuniversitare incepand cu anul universitar 2006 -2007 vor avea, in anumite privinte, acelasi sistem ca studentii de la invatamantul de stat, inmatriculati pe sistem Bologna. De asemenea, un alt aspect semnalat ieri de rectorul Universitatii este faptul ca in perioada 4 septembrie - 30 noiembrie va avea loc cea de-a treia editie a Concursului National pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei". Cuantumul total al burselor noi pentru anul universitar 2006 -2007 este de un milion de Euro.
Diana LITе
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015268 (s)