News Flash:

Scoala ieseana - "scoala europeana"

23 Noiembrie 2004
716 Vizualizari | 0 Comentarii
In vederea sprijinirii eforturilor Romaniei de accelerare a pregatirii pentru integrarea in Uniunea Europeana, Ministerul Educatiei si Cercetarii a instituit incepand cu anul scolar 2003 - 2004 competitia pentru acordarea certificatului "Scoala EUROPEANе". Competitia este deschisa tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost sau sunt implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana. Activitatile au in vedere fie institutia pe ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe. Anul scolar trecut din 30 de certificate acordate la nivel national, 3 (10%) au revenit judetului Iasi, concret scolilor generale din Valea Lupului, Podu Iloaie si "Stefan Barsanescu" din Iasi.
"Este mult ca procent, dar putin ca numar de scoli", ne-a declarat prof. Vasile Salaru, inspector general adjunct al ISJ Iasi, cel ce raspunde in cadrul institutiei, alaturi de profesoara Mihaela Popa, de integrarea europeana la nivelul invatamantului iesean. Argumentele lui sunt concludente: "Conform Raportului national privind implementarea programului "Socrates" in Romania, Iasul este primul din tara cu 26,8 % urmat de Bucuresti cu 24,3 % si Constanta cu 19,5 %. Numai in aceasta luna, 10 unitati de invatamant iesene printre care amintesc Liceul "G. Ibrileanu", Grupul scolar "Virgil Madgeru" si Scoala "Alexandru cel Bun" au fost gazdele unor intalniri de proiect cu participare selecta din Marea Britanie, Spania si Germania. Maine, la Liceul "D. Cantemir" sosesc parteneri din Italia, Grecia, Lituania si Suedia pentru un proiect Comenius 1 cu tema Schimbari culturale - impreuna spre o Europa mai toleranta". Dar acesta nu este singurul motiv pentru a considera ca scoala ieseana este una europeana. De pe 1 ianuarie Iasul este judet pilot in implementarea finantarii pe elev a unitatilor scolare. "Mihai Dumitriu, inspectorul general, este promotorul strategiei vizand asigurarea compatibilitatii cu sistemul de educatie europeana. Datorita lui judetul Iasi este centru pentru Regiunea NE in Programul de Reabilitare a Infrastructurii Scolare si judet pilot in Programul pentru Invatamant Rural precum si pentru implementarea programului "Educatie pentru cetatenie democratica". Cu modestie, adjunctul Salaru nu a afirmat nici o contributie personala, dar in inspectorat se stie sprijinul important acordat atat de el cat si de insp. Doru Tigau, mai vechiul colaborator al lui M. Dumitriu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013930 (s)