National

Școala începe pe 14 septembrie! Iată modul de desfășurare al cursurilor – SURSE

Publicat: 05 aug. 2020
Școala începe pe 14 septembrie! Iată modul de desfășurare al cursurilor - SURSE
Școala începe pe 14 septembrie!

Conform unor surse de la Cotroceni, școala va începe la data de 14 septembrie într-un sistem mixt. În locurile unde se prezintă focare, cursurile vor avea loc exclusiv online, iar în zonele unde numărul de cazuri nu este foarte mare, cursurile se vor desfășura într- manieră normală, dar cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

„În urma ședinței de la Palatul Cotroceni care a durat mai puțin de 2 ore, unde singurul subiect discutat a fost reînceperea școlii, s-a stabilit că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie. Varianta agreată de către politicieni a fost ca școala să înceapă în sistem mixt, ceea ce înseamnă că, în zonele unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este crescut școala se va desfășura online, iar în zonele unde numărul cazurilor se menține scăzut, cursurile se vor desfășura normal, cu respectarea regulilor de distanțare.”, au transmis unele surse guvernamentale, potrivit Antena 3.

Începerea şcolii, un pericol pentru elevi. Şef INSP: „Focare vom avea, garantat”

Reluarea școlii va duce la apariția unor focare de COVID-19, avertizează medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

În plus, boala COVID-19 generată de Sars CoV-2 va circula la fel ca gripa, crede medicul Adriana Pistol, şefa Comisiei naționale pentru managementul COVID.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online”, a spus medicul Adrian Pistol.

Dr. Pistol: Cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, poți să vezi care e tendința

Interpelată dacă elevii vor putea să meargă la şcoală, în situaţia în care vom avea sub 1.000 de cazuri, medicul a răspuns: „E cam mult la 1.000, ar trebui să avem sub 1.000 ca să meargă la școală toți și permanent”.

„Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate. Ministerul cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil.

Situaţia ar putea diferi de la oraş la oraş

În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în altă parte și să facă on-line. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”, a subliniat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie 2020. În contextul pandemiei de coronavirus, activitatea de zi cu zi a suferit schimbări majore. Elevii și-au petrecut ultimele săptămâni din anul școlar participând la cursurile on-line. Deși speranțele că totul va intra în normal au fost spulberate în ultima perioadă de informațiile nesigure transmise de Guvernul Orban, se pare că, totuși, elevi vor reveni în băncile unităților de învățământ. Iată în ce condiții se va întâmpla acest lucru.

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar pre-universitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Adauga un comentariu