National

Școala online, un dezastru! Peste 65 de mii de elevi se află în situaţia de a rămâne cu mediile neîncheiate. Consiliul Naţional al Elevilor cere derularea de urgență a unor programe remediale

Publicat: 12 ian. 2021
Copil care învață de acasă
Ministerul Educaţiei anunță că aproximativ 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I, din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice.

Consiliul Naţional al Elevilor este de părere că programele remediale sunt o nevoie urgentă şi ar trebui să înceapă cât mai devreme cu putinţă, pentru a nu se ajunge la grăbirea procesului, fiind necesar unul care să se deruleze în timp.

”Conform datelor furnizate de către Ministerul Educaţiei în ultimele zile, peste 65 de mii de elevi se află în situaţia de a rămâne cu mediile neîncheiate la acest moment. O corelare cu numărul elevilor care nu au avut acces la internet pe durata şcolii online (peste 230 de mii, conform datelor ministerului) ne arată că, pe lângă mediile care vor rămâne neîncheiate, elevii defavorizaţi se confruntă cu o altă mare problemă: acumularea lacunelor în procesul de asimilare a materiei.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei realizarea, în regim de urgenţă, a unei proceduri metodice adresate cadrelor didactice privind desfăşurarea orelor online, pentru a asigura caracterul unitar al orelor remediale ce vor avea loc în unităţile de învăţământ”, au transmis, marţi, elevii, într-un comunicat de presă, conform News.ro.

Consiliul Național al Elevilor: „Educaţia remedială trebuie să înceapă cât mai devreme cu putinţă”

Mai mult, aceştia creed că este ”absolut necesar ca modul de desfăşurare al orelor remediale, precum şi conţinutul şi frecvenţa acestora să fie decise la nivelul fiecărei clase, de către elevi şi profesori, în funcţiile de nevoile specifice de învăţare ale elevilor”.

”În aceeaşi notă, este imperios ca Ministerul Educaţiei să publice, până pe data de 5 februarie, toate datele privind examenele naţionale, incluzând data desfăşurării şi conţinuturile cuprinse în programa de examen, dacă acestea vor fi modificate. În ceea ce priveşte încheierea mediilor, măsura prelungirii perioadei dedicate acestui proces reprezintă, în lipsa unui parcurs coerent de recuperare a materiei, doar o formă fără fond, deoarece elevii, chiar dacă vor avea mediile încheiate, tot nu vor fi parcurs/asimilat toate conţinuturile din programa şcolară”, a mai transmis Consiliul Naţional al Elevilor.

”Educaţia remedială trebuie să înceapă cât mai devreme cu putinţă, astfel încât acest proces să nu fie unul grăbit, ci unul care să se deruleze în timp. Prioritară este recuperarea pentru elevii din clasele terminale şi pentru cei din mediile dezavantajate, care nu au putut intra la orele online. În aceste momente, Ministerul Educaţiei trebuie să acţioneze cu celeritate, respectând drepturile şi având în vedere interesul superior al elevilor! Educaţia trebuie să continue, însă nu oricum, ci respectând un set de norme de calitate. Nu ne putem face că facem educaţie”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministerul Educaţiei anunță că aproximativ 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I, din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice.

Sâmbăta, zi de recuperare pentru elevii care nu au putut participa la cursurile online?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei Naţionale, transmite că se discută o eventuală recuperare în zile de sâmbătă a cursurilor pierdute de elevii care nu au putut participa la şcoala online, în cadrul aşa-numitelor „acţiuni remediale”. Această decizie aparține, însă, cadrelor didactice.

Pentru asemenea acțiuni, el anunță că şcolile vor primi bani calculaţi pentru fiecare elev.

Adauga un comentariu