News Flash:

Scoala Politehnica ieseana, la 70 de ani de existenta

13 Noiembrie 2007
1503 Vizualizari | 3 Comentarii
Nicolae Badea
• Festivitatea dedicata Zilelor Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi a coincis cu aniversarea a 70 de ani de la infiintarea Scolii Politehnice iesene si a 194 de ani la infiintarea Scolii Superioare de Inginerie in limba romana • "Este foarte importanta pentru tot invatamantul tehnic din Romania aceasta manifestare, nu numai pentru Iasi. Universitatea trebuie sa ramana un reper si trebuie sa transmita un set de valori morale foarte bine stabilite", a declarat ieri Ecaterina Andronescu, presedintele Consiliului National al Rectorilor si rector al Universitatii Politehnice Bucuresti


Ieri, in Aula Gheorghe Asachi a avut loc deschiderea manifestarilor organizate cu ocazia Zilelor Universitatii Tehnice (UTI). Festivitatea a coincis cu aniversarea a 70 de ani de la infiintarea Scolii Politehnice iesene si a 194 de ani de la infiintarea Scolii Superioare de Inginerie in limba romana. Evenimentul a beneficiat de participarea a numeroase personalitati din viata publica locala, dar si a Ecaterinei Andronescu, presedintele Consiliului National al Rectorilor si rector al Universitatii Politehnice Bucuresti, primarul municipiului Iasi - Gheorghe Nichita, prefectul Nicusor Paduraru sau rectorul Universitatii de Arte George Enescu si al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. "Este foarte importanta pentru tot invatamantul tehnic din Romania aceasta manifestare, nu numai pentru Iasi. Universitatea trebuie sa ramana un reper si trebuie sa transmita un set de valori morale foarte bine stabilite", a declarat Ecaterina Andronescu. Manifestarea a inclus prezentarea ofertei educationale in domeniul ingineriei materialelor si a realizarilor in domeniu, insotita de o expozitie de carte si de materiale publicitare pentru viitorii studenti. De asemenea, au fost prezentate o expozitie de cursuri, monografii si indrumare de laborator si proiectare si o serie de postere cu rezultatele cercetarii, in holul catedrelor de Stiinta si Ingineria Materialelor. Cu ocazia acestui eveniment, in Sala Pasilor Pierduti, din corpul A al Universitatii Al. I. Cuza, studentii arhitecti au expus o serie de proiecte.

Scoala de excelenta

Universitatea Tehnica se situeaza in primele cinci unitati de invatamant superior in ultimii ani si reprezinta un reper in ceea ce priveste realizarea primilor pasi privind invatamantul de inginerie. "In urma votarii legii invatamantului de catre Parlament, in luna martie a anului 1937, invatamantul tehnic este scos sub egida Universitatii prin infiintarea Scolii Politehnice, singura institutie de invatamant superior abilitata sa acorde la acea vreme titlul de inginer. Ca urmare a dezvoltarii scolii ingineresti romanesti, institutia nou creata a luat de la bun inceput numele lui Gheorghe Asachi, intemeietorul invatamantului superior tehnic romanesc. De 70 de ani facem la Iasi scoala de excelenta, universitatea situandu-se in primele cinci de multi ani incoace. Cei ce au fost, sunt si vor veni dau dovada de exigenta, perseverenta si excelenta. Universitatea Tehnica nu a coborat niciodata stacheta si a mentinut un nivel ridicat pe care vrem sa-l pastram", a spus Nicolae Badea, rectorul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi. Manifestarile dedicate Zilelor Universitatii Tehnice, care se desfasoara in perioada 12-18 noiembrie, mai includ aniversarea a 30 de ani de la infiintarea specializarii Automatizari si Calculatoare si un simpozion stiintific international in cadrul facultatii, Conferinta Scolii Doctorale, in Sala de Consiliu a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, in data de 16 noiembrie, sau al treilea Simpozion International de Mecanica Teoretica si Aplicata Dumitru Mangeron, in data de 17 noiembrie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Mike  | #22864
"De 70 de ani facem la Iasi scoala de excelenta ... Cei ce au fost, sunt si vor veni dau dovada de exigenta, perseverenta si excelenta... a spus Nicolae Badea, rectorul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi"
De 70 de ani facem .... ????.... Cine "facem"?
Un "mare" rector si "conducator de excelenta" care nu cunoaste o limba straina si nu are, pe langa alte merite de dascal de invataman superior, nici conducere de doctorat... activitate stiintifica ? ce-i aia? activitate didactica? ce-i aia?
Numai afaceri, spaga, votca si altele de care ne este rushine sa mai le amintim...
gigi  | #22865
In plus, Mos Badea vine beat pe la conferinte internationale de prestigiu si ne face de cacao. Halal rector mai avem...
Noni  | #22866
Excelent! Ceva mai penibil nu exista.
Bea, bea, nu te lasa...scoala e toata a ta...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4141 (s) | 22 queries | Mysql time :0.293409 (s)