Actualitate

Scoala Politica Iasi XXI, editia a II-a, 2018 – Programul de internship continua – VIDEO

Publicat: 09 mart. 2018
1

Prof. dr. Camelia Gavrila, deputat PSD Iasi, confirma preocuparea atenta fata de tineri si responsabilitatea fata de formarea viitoarelor generatii prin programul Scoala Politica Iasi XXI, editia a II-a 2018, adresat tinerilor ieseni, cu precadere studentilor inscrisi la ciclurile de licenta si master in cadrul universitatilor din Iasi, cu domeniul de studiu stiintele politice, stiintele comunicarii, stiintele administrative, jurnalismul, stiintele juridice sau alte domenii apropiate. 

Scoala Politica Iasi XXI este unul dintre primele proiecte de anvergura lansate la initiativa deputatului Camelia Gavrila, avand ca scop familiarizarea tinerilor cu activitatile parlamentare, cu domeniul administratiei publice locale si judetene, cu sistemul de legiferare romanesc. Se ofera, de asemena posibilitatea participantilor de a cunoaste, din perspectiva practica, elemente de comunicare publica, comunicare cu mass-media, dar si aspecte legate de public speaking si de marketing politic. 

Prima editie, desfasurata intre 1 octombrie si 20 ianuarie a cunoscut un real succes in randul tinerilor, daca ne raportam la cei 8 candidati care au concurat pentru fiecare loc din cadrul programului. Acesta a inceput prin sesiuni de formare, de introducere si cunoastere a activitatilor cabinetului parlamentar, urmate de o serie de vizite institutionale, in stransa legatura cu activitatea parlamentara: vizita la Consiliul Judetean, A.J.O.F.M., Inspectoratul Scolar Judetean Iasi au reprezentat momente importante ale programului. Studentii au participat la work-shop-uri pe diverse teme, au conturat initiative legislative, interpelari, acte normative si s-au implicat in diverse alte activitati aferente sferei politice. Un moment de referinta in cadrul proiectului a fost reprezentat de vizita la Parlamentul Romaniei si de activitatile desfasurate in cadrul Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor. 

Pentru Scoala Politica Iasi XXI, editia a II-a 2018, studentii interesati se pot inscrie online, accesand urmatorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeK7isHWLN3A3FGcARHo2hIqxos_QGjmu_TNK02ZmrglQzoQQ/viewform?c=0&w=1.

Iata programul activitatilor ce urmeaza a fi desfasurate in cadrul proiectului:

  • 9 martie – 18 martie – inscrierea candidatilor
  • 19 martie – 23 martie – selectia candidatilor
  • 26 martie – 30 martie – activitati de cunoastere
  • 30 martie – 20 mai – activitati in cadrul cabinetului parlamentar, experiente administrative la nivel judetean/national
  • 20 mai – 25 mai – pregatirea portofoliului pentru finalizarea stagiului 
  • 25 mai – 30 mai – vizita de studiu la Parlament
  • 1-10 iunie – colocviu de sustinere si premierea participantilor la editia a II-a

„In urma vizitei la Parlamentul Romaniei, vizita ce ne-a fost oferita gratuit in cadrul Scolii Politice Iasi XXI, toate asteptarile s-au transformat intr-o experienta inedita. Simplele planuri au devenit aspiratii, colegii au devenit amici si ideile au fost concretizate in dezbateri pline de continut. Scoala Politica Iasi XXI depaseste pe zi ce trece orice asteptare pe care am avut-o si as incuraja fara retineri pe oricine sa aplice la urmatoarele editii, deoarece este o ocazie rara sa putem prelua experienta direct de la o sursa de inspiratie precum doamna deputat Camelia Gavrila”, a transmis Irene Dragan, studenta la Facultatea de Drept – UAIC, participanta la prima editie a Scolii Politice IASI XXI. 

„Dupa o prima editie implementata cu succes, care le-a oferit studentilor oportunitatea de a se implica in activitatile cabinetului parlamentar, dar si in actiuni conexe, voi continua acest proiect din mai multe considerente. In calitate de reprezentant al iesenilor in Parlamentul Romaniei am datoria institutionala sa ma implic in relatia cu societatea civila si sa realizez proiecte pentru interesul comunitatii, iar in calitate de profesor am asumat mereu, indiferent de ipostaza in care am activat, datoria de a forma noi generatii active, creative, cu gandire critica, dar si cu spirit practic, pregatiti profesional pentru viata, deschisi spre proiectele de dezvoltare personala, de receptivitate si atitudine civica atenti la un mediu multicultural, complex si divers. Ii asteptam pe studenti sa se inscrie, la editia a doua, iar cei mai buni sa valorifice aceasta oportunitate pentru formarea lor profesionala”, a declarat Camelia Gavrila, deputat PSD de Iasi.

Adauga un comentariu