Magazin

Scoala Profesionala ”Stefan cel Mare” Cotnari vine in intampinarea nevoii de formare a cadrelor didactice si reducerea abandonului scolar

Publicat: 14 mai 2019
1

   Pentru prima data la Scoala Profesionala „ Stefan cel Mare„ Cotnari se desfasoara in perioada 1 iunie 2018 – 31 mai 2019  proiectul „MANAGEMENT AL CLASEI INOVATOR PENTRU PREVENIREA ABANDONULUI SCOLAR” (2018-1-RO01-KA101-048336), proiect de mobilitate in domeniul educatiei scolare finantat cu 14050 euro prin Erasmus+. Pentru a veni in intampinarea nevoii de formare a cadrelor didactice din scoala noastra in domeniul managementului clasei pentru corectarea riscului de abandon scolar si a comportamentelor de tip bullying  s-a identificat in oferta de oportunitati Erasmus+ a site-ului schooleducationgateway.eu cursul de formare „Harmony and learning! – Promoting harmony through class management and mediation techniques to reduce early school leaving” organizat de Associação Edu2grow din Portugalia. Prin activitatile de fomare oferite de acest curs desfasurat in perioada 20 – 26 august 2018, in Caldas da Rainha, Portugalia, cinci cadre didactice reprezentand Scoala Profesionala „Stefan cel Mare” Cotnari au dobandit competente de comunicare prin lucru in echipa in cadrul unui proiect international, de identificare a stereotipurilor si prejudecatilor in clasa, a manifestarilor externe a relatiilor pozitive de colaborare in educatie, instrumente si metode pentru imbunatatirea calitatii comunicarii, pentru abordarea si medierea conflictelor si consolidarea grupului de elevi in vederea ameliorarii relatiilor din grup prin activitati de colaborare. Acest program de fomare a oferit celor cinci reprezentanti ai scolii noastre posibilitatea de a consolida capacitatea de internationalizare a institutiei noastre prin initierea de proiecte de parteneriate strategice in educatia scolara cu institutii din alte tari europene. Un aspect deosebit al acestei formari a fost reprezentat de oportunitatea de a promova o imagine pozitiva a tarii noastre.
               In perioada septembrie 2018 – mai 2019 se  desfasoara activitati de diseminare organizate de echipa de proiect a institutiei noastre cu scopul de a populariza experientele mobilitatii si oportunitatile oferite de programul Erasmus+ si de a valoriza si transfera cunostintele si competentele dobandite de catre participantii la mobilitate.

Adauga un comentariu