Internationale

Scoici cu piure de conopida si fistic

Publicat: 20 mart. 2013

Ingrediente:

5 scoici Saint Jacques
1 conopida
250 g smantana
frunze de menta
fistic
lamaie
1 ardei iute rosu
200 g unt
ulei de masline
ulei de trufe
usturoi
piper
sare

Mod de preparare:

Piureu de conopida:
Pentru inceput punem o oala cu apa si sare pe foc, taiem conopida in bucati si se pune la fiert pana devine moale. Dupa ce s-a fiert conopida, se strecoara, se paseaza si se adauga unt si smantana. Folosim blenderul pana devine o pasta cremoasa si omogena. La final adaugam menta si foarte putin ulei de trufe pentru a-i da o aroma fina.

Scoici:
Incingem bine uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugam un catel de usturoi zdrobit pentru a aromatiza uleiul, dupa care il scoatem. Rumenim scoicile, dupa care adaugam o bucata mica de unt si zeama de lamaie. La final ornam cu fistic, ardei iute si menta.

Se serveste cald. Se asorteaza bine cu lamaie si ardei iute si usturoi.

sursa: foodstory



loading...

Adauga un comentariu