Actualitate

Şcolile private rămân deschise. Anunţul făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu

Publicat: 24 oct. 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației face o declarație la Guvernul României
Un procent de 90% dintre elevii din România vor începe cursurile în format fizic, de luni, 22 noiembrie

Şcolile şi grădiniţele private pot primi copii şi elevi fizic la curusuri. Insituţiile de învăţământ private nu sunt incluse în acel text al hotărârii de Guvern, care bagă în vacanţă forţată tot sistemul de învăţământ de stat. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că textul va fi modificat, iar şcolile şi grădiniţele private vor putea face cursuri de luni, însă numai online.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

„Conform art. 8.1 – ca să fim clari – din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online.

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat.

Conform articolului 81 din hotărârea CNSU, prezenţa fizică a fost deja suspendată. Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotârârea de Guvern, lucru care a creat confuzie.

Ministerul Educaței – o spun încă odată – reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe cu privire la instituirea şi respectarea acestor decizii, precum cea din articolul 8.1, care suspendă prezenaţa fizică, în şcoli şi grădinţe private.”, a spus ministrul, duminică.

Adauga un comentariu