Scriitori

Scriitorul Ion Muresan – castigator al Premiului National de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia

Publicat: 15 ian. 2014
Scriitorul clujean Ion Muresan este laureatul editiei a XXIII-a a Premiului National de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pentru anul 2013.
Premiul este acordat anual de municipiul Botosani, iar castigatorul este desemnat de un juriu condus de presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Nicolae Manolescu.
Pentru marele premiu au mai fost nominalizati scriitorii Mircea Cartarescu, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Constantin Abaluta, Ovidiu Geraru si Vasile Vlad.
Premiul, in valoare de 20.000 de lei, dar si trofeul, urmeaza a fi inmanate lui Ion Muresan, miercuri seara, in cadrul unei gale special organizate cu prilejul Zilelor Eminescu, informeaza Agerpres.
Potrivit traditiei, castigatorul premiului va primi si titlul de cetatean de onoare al municipiului Botosani, potrivit citynews.ro.
Ion Muresan este nascut pe 9 ianuarie 1955 in localitatea Vultureni din judetul Cluj. Poet si publicist, acesta a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universitatii ‘Babes-Bolyai’ din Cluj, in anul 1981. A facut parte din gruparea revistei ‘Echinox’. Dupa absolvire, a devenit membru al cenaclului ‘Saeculum’ din Beclean. Intre anii 1981 si 1988 a fost profesor de istorie in comuna Strambu. Din 1988 a detinut functia de redactor la revista ‘Tribuna’ din Cluj. In prezent este publicist comentator la un ziar clujean si redactor—sef al revistei ‘Verso’ din Cluj. A debutat cu poezie in revista ‘Cutezatorii’ in 1968. 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit