Sport

Scrima: Juniorii intra in focul calificarilor la Cupa Mondiala

Publicat: 07 ian. 2000

•Budapesta gazduieste primul concurs al anului

Aflati in pregatiri inca de pe 2 ianuarie, sabrerii ieseni, antrenati de profesorul Iulian Bituca, vor intra incepand de maine in focul concursurilor aditionale de puncte pentru calificarea la Mondialele de juniori din luna aprilie. Ieri dimineata, antrenorul emerit Iulian Bituca, impreuna cu elevii sai Zalomir, Sarbu, Pruteanu, Bors, Danea, Gavriluta si Tofan, au parasit Iasul luand drumul capitalei ungare Budapesta unde maine se va desfasura primul concurs de Cupa Mondiala al anului.

Alaturi de sabrerii ieseni, din lotul national mai fac parte Costel Danciulescu (Bucuresti) si Catalin Cristian (Brasov), doua sperante ale scrimei din tara noastra. Concursul va alinia la start peste 150 de sportivi si se va desfasura pe parcursul unei singure zile, delegatia noastra urmand sa soseasca in tara in ultima zi a saptamanii. Dupa cum ne-a declarat antrenorul lotului national de juniori, Iulian Bituca, „baietii au reluat antrenamentele imediat dupa sarbatori si in acest moment se simt foarte bine. Sper sa-si demonstreze valoarea in Ungaria si sa paseasca in acest an cu dreptul, deoarece este un concurs foarte important, cu acumulare de puncte pentru Mondialele din aprilie”, a spus Bituca.

De mentionat ca patru din cei noua sportivi au cheltuielile asigurate de Federatia Romana de Scrima, restul facand deplasarea cu sprijinul unor sponsori din Iasi. Din cei cinci, Iulian Bituca, Florin Zalomir si Razvan Sarbu au gasit intelegere la SC Transbordare Marfa Vagoane Iasi pentru a le suporta cheltuielile de transport Iasi – Budapesta si retur. Totodata, tehnicianul iesean a mai precizat ca „daca pana in primavara nu se reglementeaza situatia financiara la CSM Iasi, plec. M-am saturat sa lucrez in astfel de conditii”.loading...

Adauga un comentariu