National

Scrisoarea a II-a catre CCR: MAI – Nu stim cat de corecte sunt listele electorale

Publicat: 02 aug. 2012
1
Dupa ce ieri a transmis catre Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) o adresa in care spunea ca pe listele electorale permanente se afla 18.292.514 de persoane, ministrul Internelor, Ioan Rus, s-a razgandit si a trimis azi o noua adresa, in care spune ca nu stie exact cati alegatori exista in Romania.
Adresa de azi contine „precizari suplimentare” la cea de ieri si anunta CCR ca „Ministerul de Interne, ca administrator al bazei de date, nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele eletorale permanente, neavand instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autoritatile publice locale”.
Ioan Rus a „forwardat” catre CCR niste explicatii ale Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, institutie din subordinea sa.
Textul de la Evidenta Populatiei spune ca „exista posibilitatea ca in listele electorale permanente sa fie inscrise persoane dupa cum urmeaza” si sunt enumerate cateva categorii: decedati din tara si strainatate neinregistrati, persoane care s-au stabilit afara si nu au comunicat acest lucru autoritatilor autohtone etc.
Aceste nereguli, mai spune adresa, se puteau intampla din cauza cetatenilor respectivi si a familiilor lor, din cauza unor angajati din personalul de la Evidenta Populatiei, din cauza autoritatilor straine (care nu au comunicat decesul unor cetateni romani), din cauza primarilor care nu au actualizat listele electorale permanente.
De aceea, se afirma in final, „datele de mai sus pot fi de natura sa afecteze numarul total al cetatenilor cu drept de vot inscrisi in listele electorale permanente”.
Nu este niciun fel de exemplu al unei situatii precum cele de sus, tot ceea ce sustin subordonatii lui Rus este ca da, teoretic, se pot intampla si scapari.
Care poate fi proportia acestor „erori” nu se precizeaza niciunde. Rus arunca responsabilitatea la Autoritatea Electorala Permanenta
„Conform prevederilor legale in vigoare, competenta de evrificare a acestora apartine exclusiv Autoritatii Electorale Permanente”, se mai spune in adresa respectiva. 
sursa: adevarul.ro Comentarii
  • Listele electorale se publica inainte in fiecare circumscriptie electorala si sunt verificabile de catre electorat, primarii, politie.
    E drept , unii se nasc, unii mor, unii implinesc ** ani, unii calatoresc, unii circula cu urna mobila, unii fac turism electoral,dar cine nu a fost de acord cu montarea softului pentru verificarea CNP-ULUI SI DEPISTAREA VOTULUI MULTIPLU.
    Au pregatit o frauda si nu le-a iesit.

  • ACUM SE VEDE CAT DE DESTEPTI SUNT CEI CARE LUCREAZA POLITIC IN M.A.I>.Personalul competent =liste reconfirmate pentru referendum,iar cei pupincuristi scriu ca nu detin datele exacte.Vai de anchetele facute de acesti pupincuristi.Felicitari adevaratilor profesionistidin MAI,dar acestia sunt putini si sunt coplesiti de cei incompetenti,incapabili,ingamfati,prosti,inculti.VAI DE EL MAI!!!!!!

  • pt gheorghe eu sunt de parere ca usl- ul a crezut ca v-a reusi sa il mazileasca pe basascu votind si cu mortii au sperat sa poata frauda dar nu le-a mers aceasta manevra fiind cu doua taisuri acum fac pe p,r,o,s,t,ii spunind ca nu sunt siguri de numarul alegatorilor ca poate mai fac nu stiu ce rasturnare de situatie dar au ajuns de penibil asta se va taxa la toamna

  • Rus va tras teapa, ce chiar credeti ca nu ar fisost in satre sa scoata din liste mortii, era in stare daca voia, dar Rus este omul lui Base in guvern, PontA aici ai gresit si pentru asta platesc toti care au vrut debarcarea monstrului.

Adauga un comentariu