Sport

Scrisoarea cu care Igor Surkis l-a făcut pe Mircea Lucescu să renunțe la demisia de la Dinamo Kiev. Întâlnirea decisivă

Publicat: 29 iul. 2020
Antrenorul Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a fost în centrul unui schimb de mesaje cu Igor Surkis, în care românul renunța în fața reacției urâte a suporterilor, dar patronul lui Dinamo Kiev, îl făcea să se răzgândească.

La trei zile distanță după ce a produs o adevărată furtună prin semnarea unui contract cu Dinamo Kiev , Mircea Lucescu a fost în centrul unui schimb de mesaje cu Igor Surkis. Scrisori în care românul renunța în fața reacției urâte a suporterilor, dar Igor Surkis îl făcea să se răzgândească.
Ieri, după ce Mircea Lucescu a zburat, totuși, în Ucraina, clubul lui Surkis a publicat răspunsul pe care i l-a trimis românului atunci când acesta a vrut să facă un pas în spate. Rămâne însă un mic semn de întrebare dacă Il Luce va începe pregătirile cu echipa, dar totul se va lămuri astăzi.

Scrisoarea lui Igor Surkis pentru Mircea Lucescu

„Dragă Mister! Un val de emoții din partea fanilor lui Dinamo nu poate decide viitorul echipei, care este gata pentru noi provocări sub conducerea dumneavoastră.
Împreună am luat o decizie grea. Dar a fost clară, responsabilă și foarte motivată. Conducerea clubului v-a făcut o ofertă înțelegând toate riscurile care ar apărea în rândul fanilor legate de acest pas. Nu avem nicio îndoială că dumneavoastră, după ce ați acceptat să deveniți membru al familiei Dinamo, înainte de orice sunteți decis să transpuneți bogata experiență și cunoștințele de antrenor pentru victoriile care vor urma. Împreună trebuie să suportăm multe furtuni media. Dar jucătorii dinamoviști se vor simți încrezători și confortabil atunci când un „marinar” atât de experimentat și plin de realizări este la cârmă.
Echipa actuală are un potențial imens și o dorință extraordinară de a arăta ce poate. La rândul său, conducerea clubului este pregătită nu numai să asculte dorințele staff-ului, ci și să le pună în practică pentru a crea condițiile necesare pentru ca acesta să atingă cele mai ambițioase obiective.
Împreună acceptăm provocările și împreună vom continua să scriem în istoria glorioasă a lui Dinamo. Sperăm că legendarul Mircea Lucescu va avea pagina sa luminoasă în această cronică. Sinergia noastră este cheia pentru viitoarele victorii.
Al dumneavostră respectuos, Igor Surkis”, i-a scris omul de afaceri ucrainean.

Ce scrisoare i-a trimis sâmbătă Mircea Lucescu lui Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev

Primul mesaj i-a aparținut lui Mircea Lucescu, iar tehnicanul român spune că este gata să renunțe pentru că nu vrea ca ultrașii lui Dinamo să conteste echipa în loc să o susțină.

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.
Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.
N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.
Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul. Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nicio legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.
Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.
Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, a transmis Mircea Lucescu, conform GSP.ro.

Dinamo Kiev a încheiat campionatul trecut pe locul secund

Dinamo Kiev a încheiat sezonul pe poziția a doua, la nu mai puțin de 23 de puncte în urma campioanei Șahtior. Mai mult, noua echipă a lui Mircea Lucescu nu a mai cucerit titlul în Ucraina din sezonul 2014-2015. La semnarea contractului, tehnicianul român a declarat că își dorește să-i facă pe fani să uite trecutul său la rivala din Donetsk: „Poate că sunt supărați pe mine, pentru că am câștigat multe titluri la Șahtior, dar vreau să le ofer satisfacții și să mă aplaude”.
Lucescu era convins că va putea readuce titlul la Kiev după 5 ani și, odată cu performanțele, este sigur că suporterii îl vor susține: „Suporterii te judecă după rezultate. Dacă vom face împreună performanțe, ce probleme vom mai avea cu fanii? Eu am câștigat multe titluri la Șahtior împotriva lui Dinamo. Probabil că sunt supărați pe mine. Desigur că voi lupta pentru a avea succes la Kiev și ca suporterii să mă și aplaude. Fotbalul mă întinerește. Cele mai frumoase momente sunt atunci când ai foame de victorii și performanță”.

Căpitanul lui Dinamo Kiev, Sergey Sidorchuk, are încredere în competența lui Mircea Lucescu

Căpitanul lui Dinamo Kiev, Sergey Sidorchuk, a declarat pentru sport.ua că are încredere în competența lui Mircea Lucescu ca antrenor și echipa va progresa cu el la cârmă: „Mircea Lucescu este un antrenor celebru și titrat. Din punct de vedere sportiv cred că vom câștiga mult, ne vom dezvolta și vom progresa. Sunt de acord că sosirea lui este un eveniment extraordinar”.
Mircea Lucescu a cucerit la Șahtior Donetsk 8 titluri de campion, 6 cupe ale Ucrainei și 7 Supercupe naționale. De asemenea, în sezonul 2008-2009, românul a câștigat Cupa UEFA, în ultimul an înainte de schimbarea denumirii competiției în Europa League.

Adauga un comentariu