News Flash:

Scrisoarea lui Nichita

4 August 2010
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Nichita 15
Stimate Domnule Prim-Ministru Emil BOC,

Prin prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 63 din 30 iunie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare s-au stabilit obligatii ale autoritatilor publice locale care nu se pot realiza in termenul de 40 de zile prevazut de art. VI, din cauza altor prevederi legale:
1. Reducerea numarului de angajati ai Politiei Comunitare (pentru incadrarea in numarul maxim stabilit prin actul normativ) nu se poate realiza pina la 15 august, deoarece, conform Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici si prevederilor Codului Muncii, angajatorii sint obligati sa acorde un preaviz de 30 de zile persoanelor care urmeaza a fi disponibilizate. Prin urmare, punerea in aplicare a Hotaririi Consiliului Local Iasi din data de 28 iulie 2010, de disponibilizare a unui numar de 198 de politisti comunitari, nu se poate face mai devreme de 29 august 2010 (30 de zile de la prima zi de dupa adoptarea Hotaririi).
2. Reducerea numarului de angajati ai Directiei Locale de Evidenta a Populatiei, nu se poate realiza din cauza personalului Ministerului Administratiei si Internelor, preluat odata cu descentralizarea serviciilor de evidenta si a carui detasare este stabilita prin O.G. 84/2001 si expira in aprilie 2011 (pentru politisti) si iulie 2011 (pentru personalul contractual), insumind 11 persoane. Prin urmare, ne este imposibil sa respectam prevederea de a incadra intr-un maxim de 47 de persoane, pina la data la care va inceta detasarea celor 11 angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor.
3. Infiintarea de catre autoritatea publica a unor societati comerciale care sa preia activitatea unor serviciile publice care erau prestate in mod direct de catre angajati ai Municipiului (administrarea pietelor, intretinerea spatiilor verzi, intretinerea cimitirelor, intretinerea semafoarelor etc.) este conditionata de termene legale prevazute pentru pasii ce trebuie parcursi:
a. 5 zile pentru disponibilitatea de denumire;
b. 20 zile pentru inregistrarea la Oficiul Registrului Comertului;
c. 30 zile pentru dezbaterea publica a Regulamentului Serviciului Public, a Contractului Cadru si a celorlalte acte necesare functionarii acestor societati comerciale;
d. 5 zile pentru convocarea sedintei de Consiliu Local si adoptarea Regulamentului, a Contractului Cadru si a celorlalte acte necesare functionarii acestor societati comerciale.
Prin urmare, cel putin pina in data de 28 septembrie 2010 aceste structuri nu pot fi functionale, iar incepind cu 15 august 2010 angajatii autoritatii locale care desfasurau aceste activitati nu se vor regasi nici in structura veche, nici in cea noua, nici disponibilizati. In plus, aceste servicii nu vor mai putea fi prestate, fiind pusi in situatia de a inchide pietele din municipiu, de a nu mai intretine spatiile verzi, cimitirele, locurile de joaca pentru copii etc.

Concluzionind, va propunem, domnule Prim-Ministru, sa revizuiti termenul de 40 de zile prevazut de art. VI din Ordonanţa de Urgenţă nr. 63 din 30 iunie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, in sensul prelungirii acestuia pina la 30 septembrie 2010 sau, dupa caz, pina la momentul finalizarii procedurilor legale care conditioneaza punerea in aplicare a Ordonantei de Urgenta 63/2010.

In speranta ca demersul nostru va fi corect receptionat, va multumim anticipat!
Gheorghe NICHITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3802 (s) | 22 queries | Mysql time :0.234218 (s)