Magazin

SCULPTURI UNICE din ASCHII DE LEMN – FOTO

Publicat: 29 mart. 2013
Artistul rus Serghei Bobkov, in varsta de 53 de ani, a inventat o tehnica unica de a crea sculpturi din lemn de cedru siberian uimitoare.
“Nu este foarte interesant sa faci ceea ce pot si altii. Este mult mai inspirat sa creezi ceva din nimic, intr-un mod complet nou”, este de parere Serghei Bobkov. Acesta este modul in care Serghei Bobkov explica forma unica de arta care a creat-o.
El a afirmat ca multi oameni compara arta sa cu taxidermia, deoarece animalele reproduse seamana atat de bine, dar Serghei considera ca acestea sunt la fel de diferite precum lumina de intuneric: taxidermia se refera la moarte, pe cand lucrarile sale din lemn simbolizeaza viata.
Artistul a dezvoltat o tehnica proprie, care impiedica aschiile de lemn sa se deterioreze in timp. Dupa crearea a aproximativ 100-150 de aschii din lemn de cedru, cam de 6-7 cm lungime, el le lasa in apa timp de cateva zile. Apoi, cu o precizie chirurgicala, le decupeaza sub forma de care are nevoie.
Serghei se ocupa de asa ceva de mai mult timp, dar pana acum el a realizat doar 11 sculpturi din aschii de lemn.
Pentru o singura lucrare este nevoie cam de 6 luni, fara zile libere si munceste intre 10 si 12 ore pe zi.
Artistul face studii de anatomie timp de luni de zile pentru subiectele sale inainte de a se apuca de sculptura, care se concentreaza pe creaturi salbatice. Si chiar daca i s-au oferit 17.000 $ pentru vultur, Serghei Bobkov a refuzat, spunand ca arta sa nu este de vanzare.

sursa:aliceboboc.wordpress.com 

Adauga un comentariu