Secretele istoriei

Scurta istorie a lui Alfonso al VII-lea al Leonului si Castiliei

Publicat: 21 aug. 2015
3

Alfonso al VII-lea (1 martie 1105 – 21 august 1157), nascut cu numele de Alfonso Raimúndez si poreclit Imparatul, a devenit regele Galiciei in 1111 si regele Leonului si al Castiliei in 1126. Alfonso a folosit pentru prima data titlul de Imparat peste toata Spania, alaturi de mama sa, Urraca, odata ce ea l-a investit in conducerea directa a orasului Toledo, in 1116. El a fost fiul lui Urraca a Leonului si Raymond de Burgundia, primul membru al Casei de Burgundia care guverna Peninsula Iberica.

Vezi si Domnia lui William al IV-lea al Regatului Unit

In 1111, Diego Gelmírez, Episcop de Compostela si Contele de Traba, l-au incoronat si uns pe regele Galiciei in catedrala din Santiago de Compostela. Era un copil insa mama lui a succedat tronul unit al Leonului, Castiliei si Galiciei si a dorit sa asigure perspectivele fiului ei. Prin 1125 el a mostenit Regatul anterior musulman din Toledo. La data de 10 martie 1126, dupa moartea mamei sale, el a fost incoronat in León si a inceput imediat recuperarea Regatului Castiliei, care era sub dominatia lui Alfonso I al Navarei si Aragonului. Prin pacea de la Tamara din 1127, Alfonso l-a recunoscut pe Alfonso al VII-lea de Castilia. Teritoriul de est sub stapanirea sa a castigat multa independenta in timpul domniei mamei sale si a experimentat mai multe rebeliuni. Dupa recunoasterea lui in Castilia, Alfonso a luptat pentru a reduce autonomia baronilor locali.

Vezi si Viata lui Jules Michelet

Cand Alfonso I, regele Navarei si Aragonului, a murit fara urmasi in 1134, el a dorit ca imparatia lui sa ramana la ordinele militare. Aristocratia ambelor regate au respins acest lucru. García Ramírez, Contele de Monzón a fost ales in Navarra in timp ce Alfonso a pretins Aragonul. Nobilii au ales un alt candidat, fratele regelui decedat, Ramiro al II-lea. Alfonso a raspuns prin ocuparea regiunii La Rioja, cucerind Zaragoza si reglementand taramurile la unison. Din acest punct, Zaragoza facea parte din Leon.

Adauga un comentariu