Economic Local

Se anunta disponibilizari la Transelectrica

Publicat: 04 sept. 2013
1
Transelectrica ar putea disponibiliza, in urmatorii patru ani, 300 – 400 de angajati, dintr-un total de 2.200 de salariati, cifra recent inregistrata. Masura ar fi justificata de automatizarea statiilor, care va determina o scadere a personalului necesar pentru operarea acestora.
 
„O statie cu tehnologie veche necesita doi oameni pe schimb, o statie care este complet automatizata nu are nevoie de personal, poate de un anumit personal de paza si supraveghere. Deci, exista o corelatie aproape directa intre nivelul de personal operativ pe care il avem si ritmul in care realizam programul de investitii. Per total, in baza planului de investitii pe care il avem, ma refer la intregul mandat, vorbim potential de o reducere de ordinul a 300 – 400 de persoane, dar este vorba de intregul orizont de timp si in masura in care intregul plan de investitii se realizeaza”, a afirmat directorului general, Stefan Doru Bucataru, intr-o intalnire cu investitorii si analistii.
El a mentionat ca Transelectrica mai are de modernizat aproximativ jumatate din cele 81 de statii pe care le opereaza. Bucataru a afirmat ca Transelectrica vrea sa introduca o politica de salarizare care sa creasca performanta angajatilor. La intalnirea cu analistii, Bucataru a spus ca va fi introdusa o schema de salarizare pe baza de performanta atat la nivelul Consiliului de Supraveghere, cat si al directoratului si pentru aproximativ 500 de angajati cu diverse functii de conducere din Transelectrica.
Transelectrica a programat pentru urmatorii patru ani investitii in valoare cumulata de 2,215 miliarde lei in reteaua electrica de transport. Anul viitor compania ar urma sa investeasca 495 milioane lei, pentru ca in urmatorii doi ani sumele sa urce la 523 milioane lei si, respectiv, 575 milioane lei, iar in 2017 sa fie de 622 milioane lei. In bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, sunt prevazute investitii de 330 milioane lei. Transelectrica a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 1,097 miliarde lei (250 milioane euro), in scadere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut, insa profitul a urcat de cinci ori, la 102,7 milioane lei (23,3 milioane euro), potrivit rtv.net.
Adauga un comentariu