Eveniment-Social

Se cauta in continuare donatori. Medicii fac apel la bunatatea iesenilor

Publicat: 27 iul. 2018
1

In ultima perioada, numarul iesenilor care trec pragul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi este intr-o continua scadere. Astfel, in ultima saptamana, la CRTS Iasi au ajuns in medie, zilnic, aproximativ 50 de persoane care au reusit sa doneze cantitatea de 450 ml de sange de fiecare.

Citeste si: Presedintele Consiliului Judetean Iasi a donat sange de Ziua Internationala a Donatorului. Alaturi de el a fost si tineretul PSD – FOTO

Reprezentantii CRTS Iasi sustin ca aceasta cantitate de sange nu este suficienta pentru a acoperi necesarul existent in spitalele din Iasi. Conform medicilor, situatia este critica, mai ales pe timp de vara, cand studentii si elevii sunt in vacanta si cand foarte multi ieseni sunt plecati in concediu.

Citeste si: Iesenii care au donat sange vor fi premiati. Eveniment de marca la BCU

"In stocul CRTS Iasi ar trebui sa existe mereu o gama suficienta de derivate sanguine labile, astfel incat sa fie acoperite nevoile unitatilor medicale de la nivelul judetului Iasi", precizeaza reprezentantii CRTS Iasi.

Citeste si: Nevoie uriasa in spitalele din Iasi! Se cauta donatori care au aceste grupe de sange

Pe parcursul unui an de zile, la CRTS se recolteaza, conform statisticilor inregistrate, aproximativ 6.500 litri de sange, aceasta cantitate fiind insuficienta in unele perioade ale anului, mai ales in situatii de criza.
 

 

Comentarii
  • Dacă ar tb sa mor poate as accepta o transfuzie de sânge în rest sub nicio formă!!!exista atatea riscuri imunologice, dar mai ales infecțioase ( pe care meșterii de la transfuzii numesc generic ” fereastra” ) încât dc oi avea șoc hemoragie cu hb 2 poate altfel sa nu se apropie careva cu MER de mine!

Adauga un comentariu