Eveniment-Social

Se cauta voluntari pentru beatificarea episcopului Anton Durcovici

Publicat: 17 feb. 2014
1

Ceremonia beatificarii episcopului Anton Durcovici, care va fi la Iasi, la 17 mai 2014, este un eveniment marcant al vietii de credinta din Dieceza de Iasi, la care va participa un numar semnificativ de persoane. Tocmai de aceea pentru buna desfasurare a evenimentului este nevoie de colaborarea voluntarilor motivati, responsabili si pregatiti. Episcopul Anton Durcovici, care si-a dat viata pentru credinta, devine pentru voluntari un model de daruire in slujba aproapelui, in special, in slujba celor care vor participa la celebrarea beatificarii.

Un voluntar este un tanar sau o tanara cu varsta intre 18 si 35 de ani, din Dieceza de Iasi, care are dorinta de a-si aduce aportul la buna desfasurare a beatificarii. Toti voluntarii vor fi selectionati de catre organizatori si vor primi instiintarea selectarii lor. De aceea, inscrierea ca voluntar nu inseamna automat si acceptarea cererii.

Ce calitati trebuie sa aiba un voluntar?
In special se cere:
 – un puternic atasament fata de eveniment si fata de valorile pe care acesta le propune;
 – un spirit generos de slujire si de sacrificiu;
 – un profund simt al responsabilitatii;
 – o predispozitie semnificativa de a stabili o relatie de colaborare cu ceilalti voluntari si de a lucra in echipa;
 – disponibilitate pentru toata perioada aleasa.

Sunt considerate elemente preferentiale:
 – experiente in cadrul unor asociatii bisericesti si laice;
 – eventuale participari, ca voluntar sau ca organizator, la evenimente de amploare;
 – competente date de propriul loc de munca in organizarea de evenimente.

Care sunt serviciile cerute voluntarilor?
Asistenta participantilor la beatificare
 – Responsabilitati: primire, indrumare, informare, asistenta la punctele de informatii, asistenta la diferite momente ale evenimentului etc.
 – Calitati cerute: rabdare, capacitati relationale, cunoasterea informatiilor generale despre eveniment etc.

Logistica
 – Responsabilitati: transport persoane, transport materiale, distribuire materiale, aranjarea diferitelor structuri lejere, supraveghere si paza, curatenie si ordine etc.
 – Calitati cerute: spirit de organizare, disponibilitatea de a depune efort fizic, detinerea de permis de conducere categoria B, punerea la dispozitie a unui mijloc de transport etc.

Comunicare
 – Responsabilitati: ajutor in diferite domenii de comunicare (fotografie, filmat, grafica, scriere articole), gestiune pagini web, gestiune retele sociale, promovarea evenimentului, asistenta acordata jurnalistilor etc.
 – Calitati cerute: competente referitoare la diferite arii de comunicare specificate mai sus, studii de specialitate (jurnalism, litere, informatica etc.), imaginatie bogata, spirit de initiativa etc.

Colaborarea care se cere voluntarilor este pentru doua perioade:
1. Voluntari pentru „perioada lunga”
 – Inceputul voluntariatului: 1 martie 2014.
 – Incheierea voluntariatului: 18 mai 2014.

 – Pentru voluntarii inscrisi la aceasta categorie implicarea pentru perioada premergatoare evenimentului va fi facuta in functie de exigentele organizatorilor. In aceasta categorie prioritate vor avea tinerii cu domiciliul in Iasi.

2. Voluntari pentru „perioada evenimentului”
 – Inceputul voluntariatului: 16 mai 2014.
 – Incheierea voluntariatului: 18 mai 2014.

Cum se inscriu voluntarii?
Inscrierea voluntarilor se face completand formularul de inscriere (clic aici). Termenul limita de inscriere pentru voluntari este 28 februarie 2014. Dupa aceasta data se va face selectarea voluntarilor si informarea celor selectati.

Alte informatii
Voluntarii ofera disponibilitatea lor in mod gratuit. Cheltuielile de deplasare la Iasi si de intoarcere sunt suportate de fiecare voluntar in parte. In masura necesitatilor organizatorii vor asigura cazarea voluntarilor care nu au domiciliul in Iasi.

Adauga un comentariu