International

Se cere INTERZICEREA saloanelor de bronzat

Publicat: 27 ian. 2015
1
Dermatologii din Franta cer autoritatilor interzicerea saloanelor de bronzat, dupa ce un sondaj realizat de revista „60 millions de consommateurs” a Institutului national privind consumul a scos in evidenta pericolele razelor ultraviolete (UV) artificiale pentru sanatate si nerespectarea de catre profesionistii din sector a reglementarilor existente, scriu Le Parisien si Le Figaro, conform Agerpres. 
Unii specialisti din domeniu ascund riscurile pentru sanatate ale razelor UV artificiale, concluzioneaza sondajul publicat cu cateva zile in urma. Din 50 de cliente care au mers la centre de bronzare in cinci mari orase din Franta – Lille, Lyon, Marsilia, Paris si Strasbourg -, trei sferturi nu au primit nicio avertizare cu privire la pericolele radiatiilor. Cu toate acestea, unele erau insarcinate in cinci luni sau mai mult – categorie la care reglementarile in vigoare interzic aceasta practica. Altele aveau un fototip de piele incompatibil cu sedintele de UV artificiale, fapt ce trebuia verificat de specialistii salonului.
Acest studiu i-a facut pe dermatologi sa reactioneze. Intr-un comunicat de presa publicat luni, Sindicatul National al Dermatologilor din Franta a cerut autoritatilor masuri eficiente, precum cele luate, de exemplu, de Brazilia sau, mai recent, de Australia, de interzicere a razelor ultraviolete artificiale. Sindicatul a cerut, de asemenea, campanii de prevenire ‘pentru a lupta impotriva riscurilor pentru sanatate pe care le reprezinta razele ultraviolete naturale sau artificiale, sursa de cancere de piele si mai ales de melanom, ale caror consecinte medicale sunt costisitoare pentru sanatatea publica’.
Adauga un comentariu